TOP

Saint Tropez opent winkel in Rotterdam

Vrouwenmodemerk Saint Tropez opende donderdag een eigen winkel in Rotterdam. Dit is hun vierde winkel in Nederland. Eerder opende het merk winkels in Haarlem, Zwolle en Amersfoort.

Saint Tropez is een label van de Deense modeonderneming IC Companys. Onder IC Companys vallen onder andere ook de merken InWear, Matinique, Jackpot, Peak Performance, Cottonfield, Part Two en Soaked in Luxery. Saint Tropez is, samen met Part Two, het label dat het afgelopen jaar is gegroeid onder deze modeonderneming.

Sneller leveren
Volgens Manon Bakker, verantwoordelijk voor Sales Benelux van het merk, komt deze groei door de vernieuwde businessstrategie die het bedrijf sinds vorig jaar hanteert. “Wij kunnen de winkeliers op kortere termijn leveren dan voorheen. Hierdoor kunnen wij goed aan de wensen van de winkelier en consument voldoen,” zegt Bakker. Om nog beter op de hoogte te blijven van wat de consument wil, houdt het merk volgens Bakker ook nauw contact met de detaillisten. “Als een winkelier zegt dat een klant iets wil, kunnen wij dat meestal op korte termijn bieden.”

 

Luxe boetieks
Het merk kiest als strategie om vaker in de wat luxere boetieks verkrijgbaar te zijn. “Saint Tropez doet het goed als ‘instapmerk’. In die boetieks liggen de prijzen vaak wat hoger. Ons merk is kwalitatief goed en goed betaalbaar, dat werkt goed bij consumenten,” zegt Bakker.
Bakker verwacht dat de vraag naar het merk blijft stijgen. Binnenkort opent het een winkel in Alkmaar en de bedoeling is dat er dit jaar nog meer eigen winkels bij komen.
Het adres voor de nieuwe winkel is:

Bergsedorpstraat 56 in Rotterdam