TOP

Roetgerink haalt ruim 56.000 op voor goede doel, TVL-loket maandag open en Nijmegen verloot winkelpand

De broers Roetgering van weidewinkel Roetgerink hebben ruim 56.000 voor het goede doel binnengehaald. Verder: vanaf maandag kan de Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het vierde kwartaal worden aangevraagd en de gemeente Nijmegen verloot een winkelpand in de binnenstad onder ondernemers met een goed idee voor een fysieke winkel. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 17 december.

Elements of Freedom start crowdfundingsactie

Het Nederlands label Elements of Freedom start een crowdfundingsactie om verdere groei en innovatie te faciliteren. Het duurzame merk hoopt halverwege 2022 zo’n 300 mensen mede-eigenaar te maken via de crowdfunding met een opbrengst van 300.000 euro. Ongeveer de helft dit bedrag staat gepland voor sales en marketing en verdere innovatie zoals het opzetten van een systeem om duurzaamheid nog beter on kaart te brengen. Ook wil het label een deel van de productie naar Nederland verhuizen, meldt het persbericht.

Vans, Off-White en Daily Paper sponsoren eerste skatepark Ghana

Het eerste skatepark van Ghana is opengegaan met hulp van onder andere een aantal streetwearlabels. Het Freedom Skatepark, gelegen in East Legon, kwam volgens het persbericht in een tijdsbestek van 30 dagen tot leven dankzij het hands-on team van Wonders Around the World met financiering van Vans en steun van de teams van Off-White, Daily Paper, SAF Ghana (STL-Amandi Foundation) en de Ghanese ruimtelijke ontwerpstudio, Limbo Accra en Space Accra. Vans en The Freedom Skatepark zijn van plan om verschillende kunst- en sportevenementen te organiseren zoals workshops, mentorprogramma’s, kunstexposities en andere skatecompetities voor het Afrikaanse continent. Ook worden in 2022 een Wi-Fi café en een skate shop ontwikkeld. De missie hier is om een sportinfrastructuur te creëren en in stand te houden door de jeugd bij elke fase te betrekken en hen kansen op werk te bieden, in verschillende sectoren zoals sport en toerisme.

Freedom Skatepark, credit: Vans

Gemeente Nijmegen verloot winkelpand

Om de binnenstad van Nijmegen aantrekkelijker te maken heeft de gemeente Nijmegen een wedstrijd uitgeschreven waarbij de deelnemer met het beste idee voor een fysieke winkel kans maakt op zes maanden gratis huur en € 15.000,- om te investeren in de winkel. Het is de bedoeling dat het idee een aanvulling is op het huidige winkelaanbod in de binnenstad, meldt de gemeente op de website. De winnaar gaat samen met de gemeente op zoek naar een geschikt pand passend bij het concept. Monique Esselbrugge, wethouder economie: “We geven startende ondernemers met nieuwe concepten graag een kans. Zo houden we de binnenstad van Nijmegen aantrekkelijk voor bezoekers, met aandacht voor de ondernemers die de binnenstad al heeft.” Ideeën moeten voor 1 februari 2022 worden ingestuurd.

Loket Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) opent maandag

Ondernemers die in het laatste kwartaal van dit jaar minstens 30 procent omzetverlies zullen lijden in vergelijking met twee jaar geleden kunnen vanaf maandag de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De Europese Commissie keurde de regeling vandaag goed. Met de subsidie worden alle vaste lasten vergoed met een maximum van 550.000 euro voor mkb-bedrijven en 600.000 euro voor grote bedrijven. De aanvraag kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het loket opent maandag om 8.00 uur en sluit op 28 januari om 17.00 uur. De RVO hoopt voor het einde van dit jaar de eerste betalingen te doen.

Roetgerink haalt ruim 56.000 euro op voor goede doel

Paul en Marcel Roetgering van weidewinkel Roetgerink in Enter hebben ruim 56.000 euro opgehaald voor de Roetgerink Foundation door hun deelname aan de Noordkaap Challenge. In dertien dagen hebben de broers Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen doorkruist om uiteindelijk het noordelijkste puntje van Europa te bereiken: de Noordkaap. De route van de challenge telde 7.200 kilometer en voor elke gereden kilometer hebben klanten en leveranciers geld gedoneerd. De Roetgerink Foundation zet zich sinds de oprichting in 2014 in voor het verbeteren van het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen, aldus het persbericht. Eén van de projecten waar de stichting zich al jaren voor inzet is het ondersteunen van kleinschalige initiatieven gericht op gezinnen die hulp ontvangen van Voedselbanken in Overijssel. In een ruime regio rond Enter worden gezinnen in nood op verschillende manieren gesteund. Zo worden er bijvoorbeeld fietsen, laptops en rugtassen beschikbaar gesteld voor middelbare scholieren.