TOP

ROC Amsterdam presenteert 100 jaar ModeVakwerk

De School voor de Mode van het ROC in Amsterdam bestaat honderd jaar en dit wordt gevierd met een feest en een boek.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 12 december in Artis, zal oud-leerling en couturier Ronald Kolk, het eerste exemplaar van het boek uitreiken aan Theo van der Donk van het ROC van Amsterdam.

In de jubileumuitgave komen (oud)studenten en docenten aan het woord. Ook geeft een aantal prominenten uit de mode-industrie hun toekomstvisie op mode en onderwijs en de rol die het ROC van Amsterdam daarin heeft gespeeld en nog dagelijks speelt. In het boek zijn korte interviews opgenomen, geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal. Een deel van de fotografie komt voor rekening van topfashion fotografen. De modevakopleiding in Amsterdam is voor vele jonge ontwerpers, coupeurs en couturiers een springplank geweest voor een carrière in het vak.

Het boek schets de ontwikkeling van het modevak en laat zien hoe het nationale en internationale modelandschap in de loop der jaren veranderd is. Hoe worden jonge mensen beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen? Welke trends spelen en welke rol speelt de modevakschool in de toekomst?

Het boek is vanaf februari 2009 verkrijgbaar bij de boekhandel.