TOP

Roberto Cavalli gaat wooncollectie ontwerpen

Fans van de Italiaanse ontwerper Roberto Cavalli kunnen binnenkort niet alleen zijn designs voor hun kledingkast, maar ook voor hun interieur aanschaffen.

De collectie die Cavalli gaat ontwerpen bestaat uit meubels, behang, tegels en textiel. De lancering vindt plaats in april 2012 tijdens de Milanese woonbeurs Salone del Mobile.

 

Dierlijke prints

Roberto Cavalli staat bekend om zijn gebruik van dierenprints in zijn collecties. De iconische prints zullen ook binnen deze wooncollectie ruim vertegenwoordigd zijn. De ontwerper vindt het heel logisch dat mensen hun kledingsmaak ook terug willen laten komen in hun interieur. “Het huis en de objecten die ons omringen weerspiegelen onze levensstijl”, aldus de ontwerper. “De fantasie en de herinneringen van een reis. We zijn altijd op zoek naar nieuwe inspiratie om objecten en sferen om ons heen te hebben waar we ons op ons gemak voelen.”

 

Stijl

Van concurrerende ontwerpers trekt Cavalli zich niets aan. Naar eigen zeggen doet hij niet aan trends en laat hij zijn eigen stijl zien door middel van zijn ontwerpen. Met die filosofie werkt hij ook aan de wooncollectie. “Deze collectie komt voort uit een persoonlijke wens om mijn mode, mijn creativiteit, mijn filosofie en mijn stijl te delen met mensen die mij liefhebben, ook in de wereld van woondecoratie.” De wooncollectie zal wereldwijd gedistribueerd worden in onder andere Europa, Amerika, het Midden-Oosten en China.