TOP

Roadsign wil heel Nederland veroveren

Wereldwijd wordt de collectie van Roadsign al in een groot aantal landen met succes verkocht. Twee jaar geleden werd het voorzichtig getest op de Nederlandse markt. Volgens ondernemer Eise Soer is het nu tijd om heel Nederland kennis te laten maken met Roadsign.

Sinds 2002 is Roadsign ook de naam van een kledingmerk dat is gebaseerd op de lifestyle van Australië. Termen als natuur, vrijheid en eenvoud worden in de collectie van Roadsign samengebracht met kwaliteit en creativiteit. De brede vrijetijds/casual collectie is er voor mannen, vrouwen en kinderen. Naast kleding zijn er tassen, koffers, sokken, ondergoed en andere accessoires. Toen Eise Soer twee jaar geleden de kans kreeg om het merk ook in Nederland op de markt te brengen, ging hij hierbij niet over één nacht ijs. De ondernemer, van huis uit accountant, verzekerde zich er eerst van dat achter het merk een financieel gezonde onderneming schuil gaat. Vervolgens liet hij de collecties door een aantal geselecteerde winkels verkopen en werd de kwaliteit uitvoerig getest.

Goede start
Nu de eerste collecties goed zijn doorverkocht en de prijs-kwaliteit verhouding extreem goed blijkt, is wat Eise Soer betreft het moment aangebroken om heel Nederland met Roadsign te laten kennismaken. Daarom hebben we besloten om hiermee verder te gaan. Nu moet het gebeuren”, vertelt Eise Soer. Hij kan inmiddels terugkijken op een goede start van het merk. “Begin maart was de kick-off en sindsdien komen er elke week vier à vijf verkooppunten bij. We hoeven niet snel te groeien, maar wel gestaag. Het doel is om binnen afzienbare tijd 100 tot 150 verkooppunten te hebben en daar gaan we zeker naartoe.”

Flexibele partner
In een tijd waarin modedetaillisten het moeilijk hebben, is Roadsign volgens Eise Soer een merk waar veel ondernemers op zitten te wachten. “Bij veel kledingwinkels gaat het op dit moment erg moeilijk en is men op zoek naar een ander, betaalbaar product met toch een hoge eindmarge”, zegt Eise Soer die de detaillist niet alleen met het merk zelf, maar ook met de manier van werken van dienst wil zijn. “Wij zijn anders dan andere merken. Normaal gesproken schrijf je nu al pre-orders voor de zomer van 2013. Bij ons hoeft de klant alleen de richting aan te geven en kan men de kleding flexibel afnemen en gedurende het hele seizoen doorbestellen. De bestelling is als het moet nog dezelfde dag in huis.”

In de winkel
De eerste Roadsign verkooppunten kunnen binnenkort al gebruik maken van een shop-in-shop systeem, dat onder meer bestaat uit losse panelen met afbeeldingen van Australië. Hiermee kan snel en eenvoudig een wand worden opgebouwd waarmee een andere look aan de winkel wordt gegeven. Winkeliers kunnen de gehele Roadsign-collectie op de website bekijken en voor vragen of meer informatie contact opnemen met Roadsign: 0591 – 555013.