TOP

Retailjaarprijs: reacties van de genomineerden vakjury

De genomineerden voor de Vakjuryprijzen van de Retail Jaarprijs zijn bekend. Met drie van de zes nominaties uit de modebranche moet het een pittige strijd zijn geweest met de andere branches. De genomineerde modebranchegenoten reageerden.

Theo Houtman, directeur America Today: “We zijn erg blij, zeker omdat het een vakjury is, We hebben het hele concept omgebouwd van een parallelbedrijf met een sterke naam in partijen Amerikaanse spullen tot een concept dat onderscheidend blijkt en wordt herkend door de vakjury. Het is best een klus geweest om een eigen plaats te verwerven temeer omdat we ook op B-locaties zitten.

Dick en Rona de Hommel, eigenaars KinderCompagnie Lithoijen: “Geweldig dat we bij de laatste drie zitten. Het is best een pretentieuze prijs tenslotte. Waarom genomineerd? Het is niet alleen het gebouw, maar ook wat er in staat. We zijn trots op het complete aanbod. We proberen daarin altijd te vernieuwen en hebben een eigen meubellijn. Daarmee trekken we klanten vanuit de regio tot aan de Randstad. Al met al is het de sfeer in het pand en het team.”

Geert en Henneke Bastiaansen, eigenaars van Bastiaansen Modestad uit Bavel: “We zijn trots op de nominatie en vieren het als een overwinning.”

De vakjury koos uit tien ketens en negen zelfstandige winkeliers drie ketens en drie zelfstandige winkels. Daarvoor werder de winkels in augustus bezocht door een mysteryshopper van onderzoeksbureau Multi-Value. Er werd beoordeeld op uitstraling, service, personeel en beleving. Ook werd klanten naar hun oordeel gevraagd.

Ook dit jaar is de modebranche sterk vertegenwoordigd.