TOP

Reserveer meer inkoopbudget

Zit je nog maar net in de uitverkoop, staat de inkoop voor het nieuwe seizoen alweer voor de deur. Misschien heb je al de eerste artikelen op papier gezet. De hoogste tijd om te bepalen wat er volgend seizoen beter moet gaan. Wat zijn de uitgangspunten voor zomer 2010, en hoe ga je dit doen. Hoe duidelijker je plannen zijn, hoe meer kansen op succes!

Tijdens het inkopen wordt menig ondernemer verleid om het totale inkoopbudget uit te geven of misschien wel meer……. Niet echt slim, als je bedenkt dat ook tijdens het verkoopseizoen er inkoopbudget nodig is. Reserveer daarom een gedeelte van het budget om tijdens het verkoopseizoen nog voldoende middelen te hebben om in te kopen.

Dit gereserveerde budget kun je besteden aan het bijkopen van fastmovers, nieuwe modetrends, nieuwe kleuren, een leuke actie voor je klanten of je kunt het gebruiken voor het bijsturen van het basic assortiment. Je kunt dit budget ook gebruiken om tegenvallende verkopen op te vangen, de voorraad onder controle te houden en de winkel niet gelijk tot aan de nok toe te vullen. Je hebt dan de mogelijkheid nog om bij te sturen en artikelen bij te kopen die je goed verkoopt. Slim omgaan met het inkoopbudget betekent een hogere omzetsnelheid, minder afprijzingen en een beter brutowinst resultaat.

Slim omgaan met het budget betekent ook kiezen voor alleen de beste collecties van  merken en leveranciers. Als je twijfelt aan een collectie of niet goed vindt, koop dan  niet. Bepaal zelf je koers en zet in op een beter resultaat!

www.buyingsupport.nl