TOP

Recordbedrag betaald voor Birkin Bag, Adidas diep in de rode cijfers en mondkapjesplicht Designer Outlet Roermond

Het dragen van mondkapjes wordt verplicht in Desiger Outlet Roermond na een uitbraak. Verder is er een recordbedrag betaald voor een zeldzame Birkin-tas en zijn de pakken van Opposuits te zien in het nieuwe visuele album van Beyoncé. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 7 augustus.

Adidas geraakt door pandemie

Adidas is in het tweede kwartaal van 2020 diep in de rode cijfers gedoken. Het Duitse sportartikelenbedrijf noemt de ‘ongekende uitdagingen als gevolg van lockdowns in grote delen van de wereld’ de reden van de slechte cijfers. Adidas boekte een nettoverlies van 295 miljoen euro, een daling ten opzichte van een winst van 531 miljoen euro een jaar eerder. De netto-omzet daalde met 35% tot 3,58 miljard euro, vergeleken met 5,5 miljard euro een jaar eerder. Net als alle andere grote merken zag Adidas de verkoop via het e-commercekanaal tijdens het kwartaal met 93% exploderen.

Als een tweede golf van corona uitblijft en de winkels gewoon open kunnen blijven, verwacht het merk een verbetering van de bedrijfswinst van ongeveer 1 miljard euro in het derde kwartaal in vergelijking met het tweede kwartaal.

Investeringstip: een high end designertas

Goud is een goede investering op het moment, maar een high end designertas ook. Helemaal als deze moeilijk verkrijgbaar is. Bij de online ‘Summer in the City Handbag Auction’ van het Londense veilinghuis Christie’s ging eind juli een Birkin bag van Hermès onder de hamer voor een kwart miljoen euro. De veiling van de handtassen leverde in totaal meer dan 2,2 miljoen Amerikaanse dollar op. De handtas is niet de duurste tas die Christie’s ooit heeft geveild; in 2017 werd meer dan 384 duizend dollar neergelegd voor een andere Birkin: de Matte White Niloticus Crocodile Himalaya Birkin 30 met diamanten afwerkingen.

Volgens het veilinghuis zullen toekomstige veilingen van luxegoederen alleen nog maar meer geld gaan opbrengen nu de steenrijken in lockdown verder investeren in horloges, kunst, vastgoed en high end tassen.

Lees ook: iconisch mode-item: Birkin bag

Mondkapjesplicht Designer Outlet Roermond

Het Outlet Center in Roermond gaat mondkapjes verplichten, meldt de lokale nieuwszender 1Limburg.nl De maatregel is genomen nadat eerder deze week winkelpersoneel van kledingzaak Colin’s en schoenenwinkel Stuart Weitzman in het koopjesdorp besmet bleek te zijn met het coronavirus. Deze winkels blijven vooralsnog gesloten. Het verplichten van de mondkapjes is gebeurd in overleg met de Veiligheidsregio en de burgemeester van Roermond, Rianne Donders, maar het is nog niet duidelijk wanneer de mondkapjesplicht precies in gaat. Volgens 1Limburg wordt er de laatste weken steeds meer geklaagd over de drukte in het outletdorp en het gebrek aan anderhalvemeter afstand.

De pakken van Opposuits in visuele album Beyoncé

Vrijdag 31 juli ging de langverwachte film ‘Black Is King’ in première op de streamingdienst Disney+. In het visuele album van Beyoncé zijn meerdere opvallende pakken van het Nederlandse kledingmerk Opposuits te zien. Het is niet de eerste keer dat de opvallende pakken van het Nederlandse kledingmerk worden gebruikt in een productie van de Amerikaanse zangeres. Vorig jaar waren 50 felroze kostuums te zien in de videoclip van Spirit, het themalied van de live action-verfilming van The Lion King, meldt het persbericht.

Credit hoofdbeeld: Adidas Futurecraft [credit] Adidas