TOP

Raf Simons naar Prada, Consumentenbond test webshops buiten EU en Roelvink-broers maken Lidl-kledinglijn

Raf Simons, de Belgische modeontwerper, wordt co-creatief directeur bij Prada. Verder: kledingwinkel C&A gaat samenwerken met DZB Leiden door werkzoekenden zonder diploma in dienst te nemen, de Consumentenbond adviseert om geen kleding of sieraden te kopen via een platform buiten de EU en de gebroeders Roelvink lanceren kledinglijn via de Lidl. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 24 februari.
Belgische modeontwerper Raf Simons wordt creatief directeur bij Prada 

Raf Simons, de Belgische modeontwerper, wordt co-creatief directeur bij Prada. Dat meldt het Italiaanse modehuis op Instagram, zo schrijft de Belgische omroep VRT. Eerder werkte hij voor onder meer Dior en Calvin Klein. “Vanaf 2 april 2020 wordt Raf Simons co-creatief directeur bij Prada waar hij zal samenwerken met Miuccia Prada (een telg uit de Prada-dynastie, red.) met evenveel creatieve verantwoordelijkheid en beslissingsmacht”, staat te lezen op de Instagrampagina van Prada. “De eerste collectie ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons zal de lente- en zomercollectie voor vrouwen van 2021 zijn. Die wordt in september 2020 in Milaan voorgesteld.” 

Consumentenbond: koop geen kleding bij webwinkels buiten de EU 

Online shoppen bij webwinkels buiten Europa levert onverantwoorde risico’s op. Dat zou blijken uit een steekproef die de Consumentenbond samen met vijf Europese zusterorganisaties uitvoerde. Twee derde van de onderzochte producten zou niet in de winkel mogen liggen. De Consumentenbond adviseert om geen kleding, sieraden, cosmetica, speelgoed of apparaten die op stroom werken te kopen via een platform buiten de EU. 

C&A start werkgelegenheidsproject met DZB Leiden 

Kledingwinkel C&A gaat samenwerken met DZB Leiden door werkzoekenden zonder diploma in dienst te nemen. Dat schrijft de Leidse website Sleutelstad.nl. In een speciaal traject wordt werken bij het C&A-filiaal in de Haarlemmerstraat gecombineerd met een opleiding, zodat deelnemers een mbo-praktijkverklaring kunnen halen als verkoopmedewerker. Voor de C&A is het een middel om medewerkers met diverse achtergronden aan te nemen, terwijl het voor de werkzoekenden een goede manier is om werkervaring op te doen en tegelijkertijd een diploma te halen. 

‘Webshops moeten zelf retourpercentages terugdringen’ 

Nederland is met een gemiddeld retourpercentage van 10 procent Europees kampioen retourneren van online aankopen. Het is aan de webwinkels zélf om dat percentage terug te dringen, zegt Huub Vermeulen, algemeen directeur van Bol.com, in BNR Zakendoen. Bol.com scoort zelf nog redelijk goed, met een retourpercentage van maximaal 5 procent. Maar eerlijk is eerlijk, zegt Vermeulen: Bol.com doet relatief weinig met kleding, bij uitstek de categorie die vaak wordt teruggestuurd. 

Dave en Donny Roelvink maken eigen kledinglijn voor Lidl 

De twee broers Dave (25) en Donny (22) Roelvink  lanceren een kledinglijn: Double R. Dat schrijft RTL Boulevard. Hun kleding, bestaande uit vesten, broeken, sokken, shirts en onderbroeken is vanaf 27 februari te koop bij de Lidl. “Het is voor mannen, maar vrouwen kunnen het in principe ook wel dragen”, vertelt Donny aan RTL Boulevard. “We hebben er lang aan gewerkt”, vult Dave aan. De twee zijn dan ook erg trots op het resultaat. “Bovendien is het voor een hele betaalbare prijs. Iedereen in Nederland kan het kopen, denk ik.” De twee jongens hebben zich flink beziggehouden met het ontwerpen van de kleding. “We zijn overal bij geweest. We hebben alles naar onze zin gemaakt. Het logo, de kleding”, vertelt Dave.