TOP

Primark vertrekt uit Alkmaar, nieuw gezicht voor Oscar & Jane en Beverly Beethoven stopt met fysieke winkel

Primark sluit deze zomer de deuren van de vestiging in Alkmaar. Verder heeft het Nederlandse kledingmerk Oscar & Jane een nieuw gezicht, roept Inretail opnieuw op tot heropening van de winkels en meer coulance van banken bij financieringsverzoek en stopt Beverly Beethoven met de winkel in Amsterdam. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 19 maart.

Primark vertrekt uit Alkmaar

Primark sluit per 1 juni definitief de vestiging op de Laat in Alkmaar. Dit bevestigt de Ierse keten aan NH Nieuws. De andere Noordhollandse winkels in Amsterdam, Hoofdorp en Zaandam blijven in bedrijf. Negentig mensen verliezen hun baan door de sluiting. Waarom de winkel dichtgaat heeft het bedrijf niet bekend gemaakt; maar het zou gaan om ‘commerciële redenen’. De keten, die geen webshop heeft, heeft zwaar te leiden onder de gedwongen wereldwijde sluitingen van de winkels vanwege corona. In 2020 kreeg Primark een omzetdaling van 24 procent voor de kiezen.

Britt Scholte is het nieuwe gezicht van Oscar & Jane

Actrice Britt Scholte is het nieuwe gezicht van Oscar & Jane. Elk jaar werkt het Nederlandse modemerk samen met een bekende Nederlandse vrouw en na Geraldine Kempers en Marieke Elsinga, is nu Scholte aan de beurt. Volgens het persbericht komt de collectie de komende maanden in verschillende drops uit waarvan de eerste lente-items vanaf 19 maart op de webhop van Oscar & Jane staan.

Inretail waarschuwt: ‘Voor duizenden ondernemers dreigt persoonlijk faillissement’

56 procent van de ondernemers in non-food retail gebruikt eigen spaargeld om de zaak overeind te houden in de gedwongen lockdown. Dat blijkt uit een actuele peiling van Inretail. De brancheorganisatie roept het kabinet en banken op hulp te bieden via heropening van winkels en meer coulance bij financieringsverzoeken. Ondernemers spreken pensioenreserves aan, laten levensverzekeringen en lijfrentepolissen uitkeren, sluiten persoonlijke leningen bij commerciële aanbieders en nemen een extra hypotheek op woon- of winkelpand. 55 procent van de ondernemers is volgens Inretail persoonlijk aansprakelijk bij een faillissement. Dat komt door de rechtsvorm (VoF of Eenmanszaak) die bij de start van de onderneming werd gekozen.

Beverly Beethoven sluit stenen winkel

Alice Zegerius en haar man Michael Overdiek stoppen met hun winkel Beverly Beethoven aan het Groot Gelderlandplein in Amsterdam. Het spraakmakende stel, bekend van televisieprogramma’s als ‘Bij ons in de PC’, ‘Steenrijk, Straatarm’ en ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw’, gaat online verder met de zaak. Zegerius ziet het winkellandschap al jaren drastisch veranderen en de lastige coronasituatie was de laatste spreekwoordelijke druppel. “Ik werd alleen nog maar ongelukkiger van de winkel en de stapels voorraad en alle zorgen en ellende die ik de laatste maanden mee naar huis nam”, aldus Zegerius in een persverklaring. Eind april doen Zegerius en Overdiek samen met hun vaste klanten het licht uit.

Sergiño Dest model voor ondergoedcollectie Nike

De Nederlandse voetballer Sergiño Dest is het nieuwe model voor de ondergoedcollectie van Nike. De twintigjarige rechtervleugelverdediger speelt sinds oktober 2020 bij FC Barcelona.

Credit hoofdbeeld: Oscar & Jane