TOP

Primark opent eerste winkels in Frankrijk en Vlaanderen

De Ierse modeketen Primark opent haar eerste vestigingen in het Franse Marseille en het Belgische Gent. Beide winkels zijn onderdeel van de expansieplannen die het bedrijf heeft.

Primark opent haar eerste vestiging, met een winkelvloer van 7500 vierkante meter, in het Franse Marseille en tekende daarvoor een contract met vastgoedinvesteerder Corio. De Ierse modeketen zal zich vestigen in het Grand Littoral winkelcentrum dat momenteel wordt verbouwd. Grand Litterol is met 110.000 vierkante meter vloeroppervlakte, het op drie na grootste winkelcentrum van Frankrijk. Corio is blij met de vestigingskeuze van Primark. “We zijn erg blij dat Primark voor Grand Littoral heeft gekozen voor de eerste winkel in Frankrijk”, aldus ceo Gerard Groener van Corio.

Gent
De modeketen opent verder in september 2014 haar deuren in Gent, dit is de eerste vestiging van het bedrijf in Vlaanderen. In Gent wordt een winkelcomplex gebouwd met 11.622 vierkante meter winkeloppervlak, Primark neemt hiervan 4.500 vierkante meter in beslag. De overige tiental huurders zijn nog niet bekend maar zullen vooral modeketens worden.

Expansieplannen
In het halfjaarverslag van ABF, het moederbedrijf van Primark, zei voorzitter Charles Sinclair dat de kapitaalinvesteringen zouden blijven aanhouden. Primark heeft volgens Sinclair de juiste vaart in het bedrijf zitten om extra verkooppunten te openen. Volgens het rapport is de winkeloppervlakte van Primark het laatste boekjaar al met 700.000 vierkante meter gegroeid naar 8,9 miljoen vierkante meter aan winkeloppervlakte.

Nederland
In Nederland is Primark ook druk bezig met het openen van nieuwe winkels. Dit jaar opent de modeketen nog winkels in Eindhoven en Zoetermeer. Openingen in Amsterdam, Nijmegen, Den Haag en Heerlen staan ook op het programma.