TOP

Preview: Pure London *

Van 14 tot en met 16 februari staat de Britse modebeurs Pure London op de agenda. De van oorsprong vrouwenmodebeurs lanceert dit seizoen voor het eerst een mannenmode-afdeling.

Pure London introduceert deze winter een mannenmodeafdeling met ongeveer zestig (voornamelijk Engelse) merken, zoals Bravesoul, White Stuff, Ljung, Shackleton, Claudio Lugli, Peter Gribby, Jacksin, Noble Wilde, Blow Ties en Tom Smarte. De toevoeging is onderdeel van een groter plan om de beurs te vernieuwen. Ook het interieur van de beurs krijgt een opfrisbeurt.

Pure London 2 

Pure London is al een aantal seizoenen bezig met het aanscherpen van het concept. Tot nu toe was de beurs voornamelijk aan Engelse aangelegenheid in het middensegment. Iets waar de organisatie graag verandering in ziet. De beurs wil een internationalere doelgroep aantrekken en het aanbod premiummerken en opkomende designers vergroten. In totaal vind je dit seizoen meer dan 700 merken op Pure. Veertig procent is nieuwkomer, waaronder Yerse, Minimum, King Louie, Ecco Bags, Noa Noa, Wow Couture, Fransa en Birkenstock. Dagelijks zijn er meerdere vrouwenmodeshows en lezingen over trends en retailen.

Brits

Er staan vooral Britse merken op Pure London (meer dan de helft van de exposanten), maar ook redelijk wat Franse, Italiaanse, Spaanse, Duitse, Deense en Turkse labels. Uit Nederland presenteren Bulaggi, Eks’kwizit, King Louie, Lola Nomada, Rino & Pelle, Rose + Nine, Sticks and Stones, Street Level en Van Else hun collectie op Pure London.

Pure London 3 

Het vrouwenmode-aanbod is zoals voorgaande seizoenen verdeeld in de vier segmenten: Premium (premiummerken), Aspire (commerciële merken), Allure (feestkleding), Spirit (streetwear en young fashion). In de Spirit-hal staan behoorlijk wat voorraadmerken, waar je eyecatchers kunt inkopen voor komende zomer. Maar liefst een derde van het totale aanbod bestaat uit accessoires, tassen en schoenen. De meeste merken op dit gebied vind je overzichtelijk bij elkaar op de bovenste verdieping.

Tip: shopinspiratie

Pure London vindt plaats in Olympia Hall in het westen van London. Dit ligt op loopafstand van het bekende winkelcentrum Westfield, met meer dan 250 winkels een van de grootste winkelcentra van Europa. Het winkelcentrum loopt voorop als het gaat om service. Denk aan thuisbezorgservice, handsfree shopping (niet zelf met tassen sjouwen, maar ze allemaal op één punt ophalen als je naar huis gaat), advies van stilisten en een uitgebreide mobiele app. Het winkelcentrum is elke dag open tot tien uur ’s avonds, behalve op zondag. Dan sluiten de poorten om zes uur.

Pure London 1