TOP

Premium Berlijn: trends vrouwenmode winter 2013-2014

Modevakbeurs Premium werd tien jaar geleden gelanceerd als een kleine beurs met 'premium' labels. Inmiddels is de beurs in Berlijn uitgegroeid tot een groot evenement waar naast kleine labels ook commerciële merken staan.

Wie de paden van Premium doorslingerde kwam bij zowel de kleine merken als de de grotere jongens zo’n beetje hetzelfde kleurbeeld tegen. Was het in de zomer vooral neon wat de klok sloeg, voor winterseizoen 2013-2014 kiezen de merken massaal voor wijnrood. Het palet varieert van het paarsige aubergine en merlot naar donker roestig rood. Wijnrood wordt als snel zwaar en klassiek wanneer de kleur wordt gecombineerd met donkerblauw of jadegroen, maar geeft een frisser beeld met oud-roze, fuchsia of raspberry.

Trui
Mannen zullen niet erg warm worden van het nieuwe silhouet, want als het aan de merken ligt trekken vrouwen volgend jaar winter allemaal grote, gebreide truien en vesten aan. Het volume zit dus aan de bovenkant, maar het silhouet is wel smal aan de onderkant: smalle pantalons of aangesloten jeans. De rokken zijn niet meer plissé, maar recht met een lengte net op of onder de knie.

Het materiaalgebruik van de truien en vesten is luxe: merinowol, alpaca en mohair zijn geen uitzondering. Ook bij knitwear is wijnrood belangrijk, net als de horizontale streep. In dikke banen of in smalle streepjes op de mouw.