TOP

PME Legend lanceert de ‘Commander’

De Commander, de nieuwe jeans van PME Legend, was al te zien op Bread & Butter. Maar woensdagmiddag kreeg de pers de Commander officieel gepresenteerd.

De Commander is een opvolger van de andere populaire jeansmodellen de Aviator en de Bare Metal. Robert van den Heuvel, sales manager denim bij Just Brands: ”Wij willen met de Commander een internationale weg inslaan.’’

Commander
De Commander is smaller gesneden dan de vorige modellen, maar heeft wel een curved leg, waardoor de broek toch nog comfortabel aanvoelt en niet te strak is. ”Hij zit zo lekker, dat mannen geen joggingbroek aan willen doen ’s avonds’’, aldus Van den Heuvel. De pijpen hebben een lengte van 90 cm en valt wel over de veter van de schoen. De broek kan hoogaansluitend gedragen worden, maar door de lage plaatsing van de kontzakken lijkt het alsof de jeans lager op de heupen ligt. Van den Heuvel: ”Doordat het lijkt alsof de broek lager op de heupen ligt, ziet de Commander er stoer uit. Vrouwen kunnen dan denken: ‘goh wat heeft die man een lekkere stoere broek aan’. Daarnaast zijn de kontzakken groter en ronder, waardoor de billen van de man groter lijken.’’

De 5-pocket broek heeft een secret pocket aan de voorkant met het formaat waar een telefoon in past. Op de stitching is een coating geplaatst en aan de achterkant heeft de broek een dubbele lus, zodat als mannen de broek omhoog hijsen, de lus niet breekt.

De Commander is in verschillende wassingen verkrijgbaar en kost vanaf 99,95 euro. Vanaf 1 maart ligt het in de winkels en kunnen retailers de broek nabestellen.

Campagne
De nieuwe jeans wordt gepromoot met een grootschalige campagne. Naast een tv-commercial heeft PME Legend een film gemaakt die verdeeld is in episodes. Deze zijn te bekijken op de website. Elke week wordt een nieuwe episode gepubliceerd. Frank Uijt den Bogaard, marketing art director bij Just Brands: ”Door de grote populariteit van televisieseries wil PME Legend op deze trend inspelen met deze miniserie over de jeans. We zijn er erg trots op.’’ De episodes zijn clickable, zodat consumenten de kledingitems in de serie gelijk kunnen bekijken en bestellen. Ook is er een win-actie opgezet waarbij consumenten een exclusief handbeschilderd leren jasje kunnen winnen.

Over PME Legend
PME Legend is een Nederlands denimmerk dat zich laat inspireren door de Amerikaanse cargo piloot. De cargo piloot vliegt in wat kleinere vliegtuigen die veel gebruikt worden in Amerika. De collecties kenmerken zich door stoere kleding waarbij comfortabelheid een grote rol speelt. PME Legend is onderdeel van het moederbedrijf Just Brands. Just Brands heeft naast PME Legend ook de merken Vanguard, Cast Iron en Tripper Jeans onder zich.