TOP

Plakkies mag merknaam toch behouden

Het Zuid-Afrikaanse slippermerk Plakkies mag blijven bestaan. Voor de lancering van het merk in mei van dit jaar was al afgesproken dat de merknaam alleen dit seizoen zou mogen worden gebruikt.

Kinderschoenenmerk Brakkies vond dat de Plakkies-slipper inbreuk deed op hun merkregistratie. Om een dure en slepende rechtzaak te voorkomen werd de kwestie onderling geschikt.

In september zou de nieuwe Plakkies-collectie voor 2010 aan de retail onder een nieuwe merknaam gepresenteerd worden, vertelde commercieel manager Joost Broeren begin deze maand aan Schoenvisie. Afgelopen maanden gingen er 24.000 paar Plakkies over de toonbank. De voorraad is helemaal uitverkocht. Alle winst die voortkomt uit de verkoop van de Plakkies gaat voor de volle 100 procent naar KidsRights-projecten voor weeskinderen in Ubuntu, Zuid-Afrika.

Na recente gesprekken tussen de directie van Brakkies Kids Shoes en de stichting KidsRights is nu overeenstemming bereikt dat de merknaam Plakkies kan blijven bestaan.

Brakkies meldt dat het Plakkies met veel enthousiasme blijft ondersteunen, zodat het KidsRights-project in Ubuntu kan worden voortgezet.