TOP

Van Tilburg Mode en Sport aan kop voor publieksprijs Beste Zelfstandige Winkel

Er wordt flink gestemd door consumenten voor de publieksprijs voor Beste Zelfstandige Winkel, deelprijs van de Retail Jaarprijs. Sinds de start drie weken geleden zijn er al bijna 6000 beoordelingen uitgebracht.

Van Tilburg Mode & Sport in Nistelrode is de winkel die tot nu toe de meeste beoordelingen heeft (1.676!). Overigens is Van Tilburg Mode en Sport ook genomineerd voor de vakjuryprijs voor Beste Zelfstandige Winkel van de Retail Jaarprijs. Andere modewinkels met meer dan 100 beoordelingen tot nu toe zijn Sandwich Shop in Nijmegen, Dirk de Wit Mode in Bovenkarspel, Smit Mode in Hendrik Ido Ambacht, Ballegooyen Modes in Dussen en Van Tilburg Mode in Ravenstein.

De Publieksprijs Beste Zelfstandige Winkel van de Retail Jaarprijs is een prijs waarvoor winkeliers hun winkel zelf kunnen opgeven. Op basis van de beoordelingen van consumenten wordt de winnaar bepaald. De prijs is brancheoverkoepelend, maar het aandeel modewinkels is groot. Vorig jaar won Ballegooyen Modes in Dussen met een gemiddeld cijfer van 8,39.

Dit jaar doen er 90 winkels mee, die tot 18 september via de website kunnen worden beoordeeld. De winnaar wordt bepaald op basis van de inhoud van de beoordelingen, maar om mee te dingen moet iedere winkel minstens 100 beoordelingen hebben ontvangen. Op 5 oktober worden de 12 provinciewinnaars bekend en op 11 november wordt de prijs Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland 2009 uitgereikt.