TOP

Dyson wint KLM Open

Simon Dyson heeft voor de tweede keer het KLM Open gewonnen. Net als in 2006 was de Engelsman op de Kennemer Golf & Country Club de sterkste in een play-off. Dyson was dankzij een prachtige laatste ronde in 63 slagen, een evenaring van het baanrecord, op 265 slagen (-15) geƫindigd.

De Zweed Peter Hedblom, de dag als koploper begonnen, kwam niet verder dan een ronde 69 en kwam ook op -15, net als de Ier Peter Lawrie. In de play-off die volgde maakte Dyson het karwei af door een putt te maken van een meter of zeven voor birdie. De 31-jarige Dyson incasseerde met zijn zege 300 duizend euro. ‘Het was ongelooflijk, maar ik had precies dezelfde putt als in de play-off van 2006, een beetje naar beneden en van rechts naar links en weer weet ik de putt te maken,’ aldus Dyson die nu drie toernooien op de European Tour heeft gewonnen. Hij was ook de beste in het Indonesian Open van 2006.

Titelverdediger Darren Clarke kon zich niet mengen in het gevecht om de titel. De Noord-Ier eindigde met een 68 en kwam twee slagen te kort om de play-off te halen.

Beste Nederlander in het KLM Open 2009 werd Robert-Jan Derksen. De 34-jarige inwoner van Blaricum kende geen gelukkige slotronde. Door een 72 (+2) zakte hij terug naar de 48ste plaats. Guido van der Valk, de tweede Nederlander die de cut had weten te halen, speelde de laatste ronde in 70 slagen. Met -1 totaal werd Van der Valk gedeeld 55ste.

Na vier jaar verlaat het KLM Open de Kennemer Golf & Country Club. Volgend jaar wordt het toernooi gespeeld op de Hilversumsche Golfclub.