TOP

Pinnen speciaal voor de kleine ondernemer*

Een pinautomaat kost voor kleine retailers vaak te veel geld en wordt dan dus niet aangeschaft. En dat terwijl je de klant wel deze optie wil bieden. Rabobank komt met een oplossing: de Rabo Smartpin.

Vooral veel kleine retailers zullen er tegenaan lopen, want een pinautomaat aanschaffen kost nou eenmaal veel geld. Voor dat handje vol mensen dat wél wil pinnen heb je dan óf geen automaat, óf betaal je de hoofdprijs. Rabobank wil op dit probleem inspelen met een nieuwe manier van pinnen: de Rabo Smartpin. Het is volgens de bank niet alleen goedkoper maar ook flexibeler omdat de automaat aangesloten is op de mobiel of tablet waardoor het meegenomen kan worden naar buiten.

Hoe het werkt

Voor retailers die weinig pintransacties hebben of die veel onderweg zijn, moet de Rabo Smartpin de uitkomst zijn volgens de Rabobank. Voor deze methode van pinnen zijn maar twee dingen nodig die via bluetooth aan elkaar gekoppeld zijn: een app op de smartphone of tablet en een kaartlezer. Als de klant wil pinnen, hoeft hij alleen maar de betaalpas in de kaartlezer te steken, de pincode in te vullen en het bedrag goed te keuren. Voor de klant is het dus precies zoals bij ‘normaal’ pinnen.

Het enige dat anders is, is dat de retailer de transactie behandelt via de smartphone of tablet die via bluetooth in contact staat met de kaartlezer. Via de app kan de afhandeling van de betaling worden gevolgd en het overgemaakte bedrag verschijnt de eerstvolgende werkdag op de rekening.

Prijzen

De Rabo Smartpin moet voordelig zijn voor de kleine ondernemers met weinig pintransacties. Daar is dan ook rekening mee gehouden in de prijzen. De aansluiting en de app zijn kosteloos en het abonnement per kalendermaand bedraagt maar € 10,-. Daarentegen is het tarief per transactie met € 0,15 wel hoger dan bij een ‘normaal’ pinautomaat. De borg van de kaartlezer bedraagt € 50,-.

“Het abonnementstarief is laag en het tarief per transactie ligt wat hoger dan normaal”, vertelt Rabobank persvoorlichter Margo van Wijgerden aan Textilia. “Hoeveel het verschilt ligt natuurlijk aan het pakket dat je normaal gesproken hebt maar bedrijven die veel doen met pinnen, kunnen beter niet de Rabo Smartpin gebruiken. Dan zijn ze duurder uit door het hogere tarief per transactie. Het gaat ons echt om de kleine bedrijven waarbij weinig gepind wordt, zij hebben hier profijt van.”