TOP

Li Edelkoort over active wear in winter 2016-2017*

Op dinsdag 26 mei 2015 gaf trendforecaster Lidewij Edelkoort haar trendpresentatie voor het herfst-winterseizoen 2016-2017. Daarbij gaf ze ook haar visie op de trends in active wear.

Lidewij Edelkoort presenteerde in de aula van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam haar visie op de trends in active wear herfst-winter 2016-2017, getiteld “A wandering world”. De trend forecaster ziet een verdere groei in active wear.

Eerder op de middag zei ze tijdens de presentatie van haar veelbesproken manifest ‘Anti_Fashion, a manifesto for the next decade’, dat mensen tegenwoordig zo veel sporten omdat ze met een mooi lichaam vorm moeten geven aan de slecht gemaakte en vormeloze kleding.

Walking

Voor wandelaars zijn er nauwsluitende outfits met onder andere dekenmotieven, Engelse jacquards, en motieven uit de natuur die op nylon geprint zijn.

Gathering

In Scandinavië is het zoeken naar voedsel in de natuur, zoals bessen en paddenstoelen, nu een populaire bezigheid. De rugzak blijft een belangrijk mode-item en wordt volgens Edelkoort de ‘It-bag’.

Herschel rugzak

In kleding wordt veel verwacht van camouflageprints en colour blocking. Schoenen zijn functioneel, en uiteraard van leer. Daarnaast worden er materialen als wol, nylon en bont gebruikt.     

Trekking

De trekking-kleding is geïnspireerd op folklore. Rood is een belangrijke kleur en er zijn grafische dekens. Schoenen en accessoires hebben klassieke details. Naast leer worden voor schoenen ook materialen als wol, tweed en rubber gebruikt en met elkaar gecombineerd. Veters zijn vaak gemêleerd, zoals bij strijkijzerdraad.

Horse-riding

In de ruitersport ziet Edelkoort nieuwe manieren om paardrijlaarzen te veteren.

Cycling 

Voor fietsers zijn er veel praktische back packs.

Hunting

De active wear voor jagers is geïnspireerd op safari. Voor schoenen worden camouflageprints en (antieke) huiden gebruikt.

 

Volgende trendpresentatie

De volgende trendpresentatie van Lidewij Edelkoort voor lente-zomer 2017 vindt op 2 december 2015 plaats.