TOP

Pinbetalingen dalen door aanscherping maatregelen, Inretail niet blij met schrappen koopavond en perikelen Miss Etam ‘storm in een glas water’

Inretail niet blij met mogelijke inperking openingstijden

Inretail ziet niets in de de overheidsplannen om koopavonden en koopzondagen te schrappen in de strijd tegen de verspreiding van covid-19. De maatregel zou ervoor moeten zorgen dat het ’s avonds en in het weekend stiller wordt op straat. De brancheorganisatie pleit juist voor ruimere openingstijden voor meer spreiding van klanten. “Hiermee behouden we een veilige winkelomgeving voor klanten en medewerkers”, aldus persvoorlichter Paul te Grotenhuis in een persbericht. “Daarnaast is het van wezenlijk belang voor het behoud van de leefbaarheid in onze dorpen en steden.” 

Pinbetalingen kelderen door aanscherping maatregelen

Door de nieuwe coronamaatregelen betalen consumenten opnieuw minder met pin, concludeert ING na onderzoek. Het totale bedrag dat afgelopen maandag werd gepind lag 7 procent lager dan normaal voor de tijd van het jaar. Een week eerder was dat nog 4 procent lager. Met name de cafés en restaurants zagen hun pinomzet kelderen naar maar liefst 25% onder het normale bedrag. Kledingwinkels zagen hun omzet met 10% dalen.

Wibra failliet in België

Wibra België heeft faillissement aangevraagd. Het Belgische onderdeel van de Nederlandse budgetformule kondigde afgelopen zomer een reorganisatie aan, maar dat plan is donderdag door de ondernemingsrechtbank van Dendermode afgewezen, meldt de NOS. Hierdoor was een faillissement onvermijdelijk. Wibra heeft 286 winkels in Nederland en België. De 81 Belgische vestigingen zijn per direct gesloten. Volgens een woordvoerder van het hoofdkantoor heeft het faillissement geen gevolgen voor de winkels en het personeel in Nederland.

Perikelen Miss Etam ‘storm in glas water’

Medewerkers en de ondernemingsraad van Miss Etam dreigen een faillissement aan te vragen voor de kledingformule. Dat bevestigt vakbond AVV na berichtgeving hierover in het AD. Volgens de medewerkers worden de winkelhuren niet betaald en collecties niet aangevuld. Ook zou er nog altijd geen loon zijn overgemaakt sinds de overname van de keten door NXT Fashion begin september. Eigenaar Martijn Rozenboom zegt tegen Retailnews dat de onenigheid ‘een storm in een glas water is’ en dat de medewerkers vandaag of morgen een voorschot van hun loon krijgen. De rest volgt aan het einde van de maand. Hij laat daarnaast weten dat er tussen de twintig en dertig winkels zijn gesloten, omdat de verhuurders ‘dwarsliggen’.

Beeld: koopavond in Amersfoort door Eva Guldemond