TOP
bord mondkapjesplicht [credit] Kim Pereira

Daling aantal klanten door landelijk advies dragen mondkapjes

Uit een peiling van Inretail blijkt dat 58% van de ondernemers een sterke daling van de bezoekersaantallen en omzet constateert sinds het dringende landelijke advies om mondkapjes te dragen en de oproep om alleen te gaan winkelen.

Van de vier grootste steden worden volgens Inretail de belangrijkste winkelstraten in Amsterdam en daarna Rotterdam het hardst geraakt, meldt de brancheorganisatie in een persbericht. Uit een analyse van Inretail waarin bezoekersaantallen en omzetten van dertien steden worden gemonitord, blijkt dat deze steden vorig week 38% minder bezoekers trokken dan vorig jaar en de de omzet was gemiddeld 30% lager dan week 40 in 2019. 40% van de modewinkels maakt zich ernstig zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf en bij sportwinkels 38%. 

Discussies

Na de persconferentie vorige week heeft 64% van de ondernemers details in haar veiligheidsbeleid aangescherpt om te proberen een tweede lock down te voorkomen. Van de deelnemers aan de peiling biedt 27% een gratis mondkapje aan en toch ontstaan in winkels discussies over het dragen ervan. Bijna 30% van de ondernemers geeft aan er mee te maken te hebben.

Beeld: bord mondkapjesplicht Rotterdam door Kim Pereira