TOP

Philip Kenter blij en opgelucht met overname H2O

Maandag werd bekend dat H2O wordt overgenomen door het Deense Active Sportswear International. Philip Kenter blijft betrokken bij het merk en wordt zelfstandig agent. "Dit is de oplossing waarop ik persoonlijk had gehoopt", zegt een verheugde Kenter.

Het oude moederbedrijf van H2O, met de mooie Deense naam Buksesnedkeren, werd een ruime maand geleden failliet verklaard. Vanaf dat moment was de toekomst van H2O en zustermerk Signal onzeker. Dus ook voor Kenter. “Natuurlijk was dat een moeilijke en onzekere tijd voor ons, je wordt gewoon ontslagen. Maar ik had wel gedacht dat de nieuwe eigenaar ook in de Benelux wat wilde gaan doen. Een verassing is deze oplossing dus niet, maar een opluchting zeker wel. Voor mij persoonlijk in ieder geval. Want een aantal collega’s zit wel zonder werk nu.”

Het honder procent Deense Active Sportswear International A/S is de producent van meerdere merken zoals Color Kids, Kilmanock en badmintonmerk Forza. Daarnaast heeft het de agentschappen voor Babolat, New Balance en Rider.

Als zelfstandig agent zal Kenter het werk uitvoeren dat in het verleden door een team van drie mensen werd gedaan. “Het zal hard doorwerken worden, maar ik zie het zeker zitten. Verder heeft het voor mij persoonlijk weinig gevolgen. We krijgen nog steeds leveringen uit Denemerken, alleen van een andere afzender. Ook de detaillist zal weinig of niets merken van de overgang. Alle leveringen zullen op dezelfde manier verlopen.”

H2O vertrekt uit de grote showroom in het Brandboxx SBC die het nu heeft. Maar het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. “Na de verbouwing in Leusden krijgen we sowieso iets kleiners. Maar dat duurt nog wel even. Wat er tot die tijd gebeurt is nog niet helemaal duidelijk. Dat hangt een onder andere van de curator af. En van de verhuurder. Het SBC werkt met bankgaranties, dus het zou best kunnen dat wij er nog kunnen blijven zitten.”