TOP

Eigenaar Miss Etam vraagt uitstel van betaling aan, klant moet in kou staan, positief derde kwartaal voor moederbedrijf Ugg

Medewerkers van Miss Etam vragen faillissement aan en ondanks de sneeuwval en vrieskou moeten modewinkels hun klanten in de kou laten staan als ze een bestelling ophalen. Verder: het moederbedrijf van Ugg sluit Q3 positief af. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 8 februari.

Eigenaar Miss Etam en Steps vraagt uitstel van betaling aan

NXT Fashion, de eigenaar van Miss Etam en Steps, heeft uitstel van betaling aangevraagd, meldt de Nos. De belangrijkste reden is de lockdown waardoor alle winkels gesloten zijn en het feit dat het bedrijf niet in aanmerking komt voor loonsteun, meldt NXT Fashion. Het aanvragen van uitstel van betaling is doorgaans een voorbode van een faillissement. Het noodlijdende kledingbedrijf ging hiertoe over nadat werknemers faillissement van hun werkgever hadden aangevraagd. Reden daarvoor is dat ze geen loon uitbetaald hebben gekregen over de de maand januari. Eigenaar Martijn Roozenboom van NXT Fashion liet begin deze maand weten dat hij voor de het betalen van loon afhankelijk is van het UWV. Daar heeft hij een NOW-aanvraag ingediend, maar de uitkeringsinstantie heeft tot nu toe geen akkoord gegeven. Rozenboom nam Miss Etam en Steps in september over na het faillissement van modegroep FNG. Volgens Rozenboom ziet het UWV de modeketen na de doorstart als een nieuwe onderneming die geen recht heeft op steun. Het ‘oude’ Miss Etam en Steps zijn voortgezet, zo redeneert het bedrijf, weliswaar in afgeslankte vorm, maar ook met het personeel dat vóór het faillissement al in dienst was. Er werken 340 mensen bij de twee merken.

Winkelier moet klant in de kou laten staan

Ondanks dat het kwik beneden het vriespunt daalt, mogen de mode- en schoenenwinkels die vanaf 10 februari open gaan voor click&collect onder geen beding mensen binnen laten. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken in het AD. Volgens haar verandert het winterse weer niets aan de strenge voorwaarden. Dat betekent dat mensen ook als het vriest buiten moeten wachten op hun bestelling, maar ook dat winkeliers in een koude deuropening staan. Jan Meerman, algemeen directeur van brancheorganisatie Inretail, heeft geprobeerd het ministerie te overtuigen om de strenge voorwaarden met het oog op het slechte weer wat te versoepelen. “Helaas, dat doen ze niet. Daarom doen we een beroep op de menselijke maat. Je wilt je medewerkers toch niet tien uur lang in bittere kou in een hokje buiten laten zitten om bestellingen af te werken? Net zo min wil je dat een klant buiten moet staan met dit weer.” De algemeen directeur hoopt dat Nederland een land blijft waar we rekening met elkaar houden. “Iedereen heeft een hart, ook politici en handhavers. Het zou al heel wat schelen als de bestelling in het voorportaal van de winkel kan worden afgehaald. Dat kan op een veilige manier.”

Stylist Clyde Semmoh overleden

Stylist en dj Clyde Semmoh is zaterdag 6 februari overleden aan Covid-19. Dat meldde Arno Kantelberg zondag in het televisieprogramma WNL. Kantelberg is hoofdredacteur van magazine Esquire, waar Semmoh ook voor werkte als stylist. Semmoh werd vrijdagavond met spoed opgenomen op de ic, schrijft het Parool, hij overleed zaterdag rond het middaguur. “Hij wist dat hij corona had, maar was veel zieker dan hij zelf doorhad,” zegt zijn vriend, stand-upcomedian Howard Komproe. Semmoh werd 52 jaar en laat een vriendin en 4-jarige dochter na. Als de coronamaatregelen het toelaten, willen zijn vrienden op Clyde Semmohs verjaardag in juli een herdenkingsbijeenkomst organiseren. Op gofundme.com werd geld ingezameld voor Semmohs uitvaart, een fotoboek van zijn werk en een fonds voor zijn dochtertje. De teller staat stond op het moment van schrijven op ruim €48.000.

Flinke omzetgroei voor moederbedrijf Ugg

Het moederbedrijf van onder Ugg, het Amerikaanse Deckers Outdoor Corp. heeft een goed derde kwartaal achter de rug, schrijft Fashionunited. De Amerikaanse schoenen- en kledingretailer heeft in die periode, van oktober tot en met december 2020, een omzet neergezet van 10,8 miljard dollar (894,9 miljoen euro), een stijging van 14,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ugg is verantwoordelijk voor het grootste aandeel van die stijging; daar steeg de omzet met 12,2 procent naar 876,8 miljoen dollar (728,9 miljoen euro). Het kleine sportschoenenmerk Hoka One One presteerde nog beter: daar steeg de omzet met 52,1 procent naar 141,6 miljoen dollar (117,7 miljoen euro). De omzet van Teva was minder gunstig, die daalde met 8,7 procent naar 15,7 miljoen dollar (13,1 miljoen euro). Door de stijgende omzet en een hogere brutomarge sluit Deckers Outdoor Corp. het derde kwartaal positief af. Het bedrijfsresultaat groeide in het derde kwartaal naar 328,7 miljoen dollar (273,3 miljoen euro), 28,5 procent hoger dan het derde kwartaal in 2019. Het nettoresultaat van het bedrijf kwam uit op 255,5 miljoen dollar (212,2 miljoen euro).

Beeld: Textilia