TOP

Peek & Cloppenburg naar Mall of the Netherlands, We Fashion lanceert tienerlijn en Boohoo koopt Arcadia-merken

Peek & Cloppenburg opent de grootste winkel van Mall of the Netherlands. We Fashion lanceert voor het eerst een collectie voor jonge tienermeiden. En Boohoo heeft de merken Dorothy Perkins, Wallis en Burton overgenomen van modegroep Arcadia. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 9 februari 2021.

Peek & Cloppenburg opent nieuwe winkel in Nederland

Peek & Cloppenburg opent in maart een winkel in de Mall of the Netherlands. Met een nieuw winkelconcept met een vernieuwd merkenpakket ziet de retailer dat als het begin van een nieuw hoofdstuk in Nederland. Met een oppervlakte van 4500 vierkante meter wordt de winkel van Peek & Cloppenburg de grootste in de Mall. Het aanbod is een mix van eigen labels met merken als Adidas, Nike, Scotch & Soda, Maison Scotch, Calvin Klein Jeans, Drykorn, Tigha, Ellesse en Lacoste en shop-in-shops van Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Marc Cain en Marc O’Polo. Het is de vierde winkel van Peek & Cloppenburg in Nederland; de Duitse retailer heeft al winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, plus een webshop voor de Nederlandse markt.

We Fashion lanceert eerste Teens collectie

We Fashion lanceert voor het eerst een Teens collectie, speciaal gericht op jonge tienermeiden. Volgens de retailer is het ‘een stoere en uitgesproken collectie voor meiden van 9 tot en met 12 jaar (maat 122 t/m 176) die graag een eigen stijl creëren’. Denk aan items als overshirts, skorts en T-shirts met rockprint. Actrice en zangeres Naomi Traa is het gezicht van de campagne. Vanaf deze maand is de Teens collectie exclusief verkrijgbaar op wefashion.com.

‘Slechtst denkbare start’ voor click & collect door winterweer

Winkeliers hebben wekenlang gelobbyd voor de mogelijkheid om klanten spullen te laten afhalen bij de winkel. Nu dat vanaf morgen is toegestaan gooit het winterweer roet in het eten. Brancheorganisaties Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en Inretail spreken tegenover NU.nl van de slechtst denkbare start. “Slechte weersomstandigheden nodigen per definitie niet uit tot een bezoek aan de winkelstraat”, zegt Inretail. “Zeker niet als klanten de winkel niet in mogen.” Volgens de belangenbehartigers is er voor gepleit dat klanten de bestelde spullen in ieder geval binnen mogen ophalen, maar dat is niet toegestaan.

Uit een poll van Textilia op Instagram op 3 februari gaf 65% van de stemmers aan click & collect te gaan inzetten. Het overige deel vindt het lastig te organiseren. Toch denken veel ondernemers niet dat de mogelijkheid tot afhalen veel verschil zal maken. Er kwamen reacties binnen als ‘Niets meer dan een zoethoudertje’, ‘Druppel op een gloeiende plaat’ en ‘Kost meer tijd dan verzenden.’ Gevraagd of onze volgers het beter hadden gevonden om private shopping toe te staan in plaats van online kopen en ophalen, antwoordde 97% met ‘ja’.

Boohoo koopt overige merken van Arcadia

De Britse online retailer Boohoo heeft voor 25 miljoen pond de merken Dorothy Perkins, Wallis en Burton overgenomen van Arcadia. Dat schrijft The Guardian. Het nieuws komt kort na de overname van de merken Topshop, Topman, Miss Selfridge en HIIT door Asos. Daarmee zijn alle merken van de failliete modegroep Arcadia verkocht. Net als Asos neemt ook Boohoo de fysieke winkels niet over. Daardoor zullen er 214 winkels de deuren sluiten, waarbij meer dan 2000 winkelmedewerkers hun baan dreigen te verliezen. De 260 banen op het hoofdkantoor horen wel bij de overnamedeal.

TikTok lanceert e-commercefuncties

De social media app TikTok wil komend jaar e-commercefuncties gaan toevoegen. Makers van filmpjes kunnen linken naar producten op externe websites en geld verdienen als dat tot transacties leidt. Dat meldt Emerce op basis van berichtgeving in The Financial Times. De klik- en koopfunctie zal in eerste instantie enkel in de VS beschikbaar zijn. TikTok bouwt ook aan techniek waarmee merken hun producten kunnen inladen voor vertoning. Ook streaming commerce (live productpresentaties met ingebouwde aankoopopties) zou dan tot de mogelijkheden behoren.