TOP

Peak Performance opent eerste webshop

Na dit jaar zes nieuwe winkels te hebben geopend en een nieuwe website te hebben gelanceerd, is nu ook de 71ste winkel van Peak Performance open voor het publiek. Locatie: online.

Tijdens de perspresentatie op KLM Open afgelopen mei liet Jonas Ottosson de CEO of Peak Performance (PP) al doorschemeren dat er een Peak Performance webshop zal gaan komen. Sinds deze maand is deze onlinewinkel een feit. “De webshop maakt deel uit van onze internationale uitbreiding. Waar en wanneer je ook maar zin hebt, Peak Performance is nu bereikbaar voor iedereen,” zegt Ottosson.

Exclusiviteit online

Op de PP-webshop, die opereert in de landen waar het label ook in fysieke winkels ligt, is een grote selectie van de ski- en golfkleding te koop, alsmede de laatste casualcollectie. Exclusieve collecties zullen gedurende bepaalde periodes in het jaar alleen via de webshop verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig is PP over de hele wereld in meer dan 25 landen te vinden. Voor zomer 2010 zullen er nog 10 tot 15 winkels geopend worden.

Gelijk spel

Peak Performance is onderdeel van het Deense IC Companys en heeft elf merken onder zich: Peak Performance, Part Two, Jackpot, Saint Tropez, Matinique, Tiger of Sweden, By Malende Birger, Cottonfield, Designers Remix Collection, Inwear en Soaked in Luxury. Het Deens modeconcern heeft het door de recessie zwaar te verduren. In het jaarrapport dat onlangs verscheen stond te lezen dat de groepsomzet in boekjaar 2009 (tot en met 30 juni) was gedaald met 4 procent. Desondanks bleef IC Companys winkels openen en maakte het bedrijf bekend te gaan inzetten op e-commerce. IC Companys sloot daartoe een overeenkomst met GSI Commerce Inc. De omzet uit eigen retail is sindsdien nagenoeg gelijk gebleven aan voorgaande jaren (-1 procent).