TOP

Pak passé? 39% zegt ja

Ruim eenderde van de bezoekers van onze site is van mening dat het mannenpak niet meer van deze tijd is, zo blijkt uit de poll 'Het pak is passé'. Wel denken Nederlandse pakkenmakers dat de tijd is aangebroken voor een nieuwe vorm van het klassieke pak.

Aan de poll van 14 juli deden 216 bezoeker van onze site mee. Nog steeds is het grote gedeelte, 56 procent, het niet eens met de stelling dat het pak passé is. 6 procent geeft aan het niet te weten. Uit reacties via Twitter blijkt dat men niet meer gelooft in de ouderwetse pakken waarbij de pasvorm iets wijder is, maar wel in de kostuums met een slankere pasvorm of een versie waarbij colbert en broek afwijkend van elkaar zijn. Dat wil zeggen een andere stof of kleur.

Reacties

Uit een artikel in Textilia’s mannenmodespecial over de toekomst van het kostuum blijkt dat veel Nederlandse pakkenmakers zoals European Fashion Team en Van Gils zich bezinnen op een nieuwe vorm van het klassiek pak. De look is vlotter, modieuzer en bovendien multifunctioneel. De jasjes kunnen zowel informeel met een chino als formeel met een pantalon worden gedragen. Ceo Robert Meijer van Van Gils zegt hierover: “Het pak zal meer informeel zijn. Het oubollige, stijve kostuum zoals we dat kennen komt niet meer terug. Wel zie je meer passie en liefde voor de stijl, vakmanschap en details. Niemand wil meer een grijze muis zijn.”