TOP

Outdoor 2011: de moeite waard?

De 18e editie van vakbeurs Outdoor in Friedrichshafen zit er weer op. In vier dagen tijd konden Outdoor-bezoekers van 14 tot en met 17 juli de nieuwste collecties bekijken, zelf actief zijn en natuurlijk volop netwerken.

De eerste dag van Outdoor was aangenaam druk en de tweede dag idem dito. Op de derde en vierde dag was het zeer rustig in de hallen van Outdoor en wie er nog rondliep kon ongestoord rondkijken op stands, vertegenwoordigers spreken en outdoor gear testen. Volgens de beursorganisatie brak Outdoor ook dit jaar weer over de gehele linie alle records. Ruim 21.500 bezoekers reisden af naar de beurs aan de Bodensee (+5 procent), meer dan duizend media-vertegenwoordigers bezochten de beurs (+10 procent) en uiteindelijk showden 890 exposanten (+3 procent) hun 2012 outdoor-collecties.

Inspirerend én belangrijk

Ondanks de invloed van de economische crisis op de inkomsten van ondernemers in de sportbranche blijven velen optimistisch. Zeker in de outdoor liggen er genoeg kansen. Merken als Jansport en Jack & Jones waren voor het eerst aanwezig en nieuwe technische innovaties en producten werden trots gepresenteerd en enthousiast ontvangen. Managers Coen en Evert van Zwerfkei Woerden zullen een beurs als Outdoor nooit links laten liggen: “Hier kom je merken en mensen tegen die je in Nederland niet ziet. We vinden een beursbezoek zo inspirerend en belangrijk dat we de reis en verblijf betalen voor 11 van onze medewerkers die dit weekend even op en neer gaan.”

Outdoor 2012

Een poll onder de beursbezoekers onderstreept het internationale karakter van Outdoor: 62 procent van de beursbezoekers komt uit het buitenland. Van de ondervaagden denkt 95 procent dat de toekomst van de outdoor-industrie zal verbeteren of stabiel blijft. 95 procent denkt dat het de moeite waard is om Outdoor te bezoeken en 92 procent heeft dan ook al besloten de beurs in 2012 te bezoeken als deze van 12-15 juli wederom zal plaatsvinden in Friedrichshafen.

Lees in Sportcult 4 (release 3 augustus) meer over Outdoor 2011.