TOP

Oplichter slaat nu toe via Playtime

Oplichter B. Heyes is opnieuw labels aan het benaderen. Ditmaal is het accessoiremerk Snooshy (bijna) slachtoffer geworden van zijn praktijken. Francis Hörters:"Ik hoop dat iedereen nu op de hoogte wordt gebracht van de praktijken van deze man, voordat iemand anders er wel op in gaat."

In plaats van de beurs Kind + Jugend heeft de waarschijnlijk vanuit Engeland opererende Mr B.Heyes nu de kindermodebeurs Playtime in Parijs als vijver gekozen om op slinkse wijze in te vissen.

Francis Hörters, founder/designer van het eigenwijze knuffelmerk Snooshy is deelnemer van Playtime en vertelt: “Half december 2009 werd ik door deze man gemaild. Hij heeft me benaderd per email en vroeg om prijzen, onze catalogus en samples. Alleen onze catalogus en de prijslijst heb ik gestuurd. Omdat er geen informatie over zijn bedrijf te vinden was en hij ook geen informatie verstrekte ben ik er verder niet op in gegaan en heb ik dus ook geen samples gestuurd. Toen ik ging googlen, vond ik het artikel op Bengels. Daaruit bleek dat hij met hetzelfde verhaal ook al bij Tribal Baby aanklopte.”

Een korte zoektocht van Bengels naar B Heyes heeft niet meer opgeleverd dan wat Francis boven tafel kreeg. Getuige de mail van B. Heyes aan Snooshy opereert hij vanuit Engeland en haalt hij buitenlandse labels naar de Engelse markt. Hij schrijft aan Francis Hörters het volgende:

“Dear Sir/Madam, We owe your name to Play Time Paris and confirm our interest in your range for our United Kingdom customers selling this type of product range, our customers include large department stores and around 400 independent stores. Trade-Link UK specialises in introducing overseas manufacturers to major United Kingdom buyers. (…)

Kind Regards, Mr. B Heyes, Business Trade Link UK

11 Park Road
Lytham St Annes
Lancashire
FY8 1PW United Kingdom
Tel: +44 1253 788330
Fax: +44 1772 254029″

Bengels roept labels die ook zijn benaderd op zich te melden bij de redactie via e.guldemond@textilia.nl

Klik hier voor het eerdere bericht op Bengels hoe Tribal Baby geld aan deze oplichter verloor.