TOP

Ophef over veranderingen winkelketen Hans Textiel

Winkelketen Hans Textiel zou de kredietcrisis aangrijpen om de werk- en openingstijden van de winkels aan te passen. Dit meldt FNV Bondgenoten op haar site naar aanleiding van vragen, klachten en opmerkingen over de kledingwinkelketen Hans Textiel.

Veel winkels zouden later open en eerder dichtgaan om zo geld te besparen. Hierdoor zou het personeel niet meer aan genoeg uren komen en worden overgeplaatst naar andere filialen, of in sommige gevallen ongewenst minuren opbouwen.

Aanpassing openingstijden
Hans van Heelsbergen, algemeen directeur van Hans Textiel, zegt dat de openingstijden van de winkels inderdaad zijn aangepast, maar dat dit niets te maken heeft met de kredietcrisis. “We hebben bij een aantal winkels de openingsuren aangepast aan de omliggende winkels. Sommige van onze winkels gingen om negen uur open, terwijl de rest van het winkelcentrum pas om half 10 open ging. Dan is het toch heel logisch dat wij ook later opengaan.”

Opfrissing
Volgens Van Heelsbergen zijn ze het bedrijf een beetje aan het opfrissen. “Andere bedrijven doen dit al jaren. Het enige wat we hebben gedaan is gekeken naar dingen die overbodig en onnodig zijn, zoals dus die winkeltijden.” Van Heelsbergen geeft toe dat er een aantal mensen is overgeplaatst naar andere filialen. “Hierover hebben we duidelijk overleg gehad met de werknemers. Dat sommige niet blij zijn en boos naar de FNV stappen, die dit vervolgens gelijk publiceert, want het zal wel zo zijn, vind ik onzin.” Volgens Van Heelsbergen hebben deze kleine veranderingen niets met de crisis te maken en gaat het uitstekend met het bedrijf.

 

Huishoudelijke mededeling!

Wij waarderen het zeer dat lezers de moeite nemen hun mening achter te laten op onze website. Maar er zijn wel regels. Het plaatsen van een reactie is dus niet vrijblijvend. Ten eerste hebben we te maken met wettelijke regels. En daarnaast hebben we zelf ook een idee van wat gepast is of niet. Uiteindelijk ben je te gast op onze website en dien je je ook zo te gedragen.

Wij zijn tot nu toe ZEER coulant geweest voor wat betreft de reacties op onze berichtgeving over Hans Textiel. Er zijn vele honderden reacties geplaatst, daarvan zijn er slechts enkele van verwijderd, omdat ze wettelijk over de schreef gingen. Daarbij worden vrijwel de meeste reacties anoniem geplaatst, dat is niet echt met open vizier.

Dus: niet schelden, vloeken of bedreigen, geen laster, geen smaad, geen belediging, geen porno, geen racisme, geen links naar illegale zaken, etcetera, etcetera. Kortom: probeer je bij je reactie te gedragen zoals je doet wanneer je iemand in werkelijkheid ontmoet. Mocht je het daar niet mee eens zijn, er zijn genoeg andere plekken op internet waar je je mening kunt ventileren.

Wij zijn er overigens van overtuigd dat onze bezoekers geen enkele moeite zullen hebben zich aan deze eenvoudige regels te houden. Wij hopen op jullie begrip.

Met vriendelijke groet, de redactie