TOP

Ontwerper Dirk Schönberger gestrikt door Adidas

Voor een welverdiende pauze van bezinning verliet Dirk Schönberger eind vorig jaar als creatief directeur het merk Joop. Ook wilde hij zich weer focussen op zijn eigen collecties. Blijkbaar was het offer van dit Duitse merk erg aantrekkelijk. Want opnieuw gaat Dirk Schönberger aan de slag als creatief directeur. Dit keer bij het sportmerk: Adidas.

Bij Adidas zal Dirk Schönberger als creatief directeur gaan zorgen voor een duidelijke visuele taal binnen de Adidas Sportstijl divisie. Daarnaast gaat hij innovatieve en inspirerende Sport Stijl collecties ontwerpen. “Door de aanstelling van Dirk Schönberger zorgen we er bij Adidas voor dat de Sports Stijl divisie zich succesvol verder gaat ontwikkelen. En dat het naar een volgend niveau wordt getild”, aldus Hermann Deiniger, Chief Marketing Officer Adidas Sport Style Division.

Waardevol

De Adidas Sport Stijl divisie bereikt de sportieve én modieuze consument door het produceren van verschillende modieuze sportlijnen als Y-3, Originals, Adidas SLVR, Porsche Design, Sport en Neo. In de ogen van Adidas is Dirk Schönberger niet alleen een ontwerptalent, maar ook een professional met veel opgedane ervaring in de modewereld. Voor zijn aanstelling bij Adidas was Dirk gedurende 2 jaar creatief directeur bij Joop. Bij Joop was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de verschillende afdelingen van het merk.