TOP

Adidas en ByBorre maken samen duurzame collectie


Adidas en het Nederlandse label ByBorre lanceren de lijn True Color, waarbij hun gezamenlijke duurzame ideologie wordt omgezet in verantwoorde productietechnieken.

Met True Color willen Adidas en ByBorre de mode-industrie inspireren om creativiteit in te zetten om de impact van modeproductie op het milieu te verkleinen. Hierbij ligt de aandacht op zowel het ontwerpproces en de materiaalkeuze tot de eindconsument. 

 

Verven en finishen

Als het aan de initiatiefnemers ligt, gaan merken materialen in de meest pure en oorspronkelijke vorm gebruiken. Productie-onderdelen als het verven, finishen en construeren van kleding worden idealiter tot een minimum beperkt. Volgens Adidas en ByBorre kan dit leiden tot milieuvriendelijker productie. Daarnaast wordt gekeken naar de reis die materialen moeten afleggen gedurende het maakproces. Voor de True Color-items wordt tevens samengewerkt met partners als Gore-Tex, The Woolmark Company, Riri, Nylstar en Majocchi. 

 

De juiste vragen 

“Het is nu niet de tijd om onverantwoordelijk of onbewust te zijn als het gaat om wat je produceert”, zegt Borre Akkersdijk van ByBorre in het persbericht. Denis Dekovic, bij Adidas verantwoordelijk voor design, vult aan: “ByBorre en Adidas verwachten niet dat iedereen opeens stopt met het kleuren en finishen van kleding, maar we verwachten dat men de juiste vragen gaat stellen om de uitdagingen van de huidige industrie aan te gaan.” Adidas en ByBorre laten weten dat communicatie en een open dialoog van belang zijn om het verschil te kunnen maken.

 

Innovatieve textielstudio

Het Amsterdamse in vernieuwende knitwear gespecialiseerde ByBorre beschikt over een innovatieve textielstudio. Van hieruit ontwikkelt het nieuwe materialen, waarbij functionaliteit en esthetiek belangrijke factoren zijn. Adidas werkte eerder aan duurzame collecties met onder meer Parley for the Oceans. 

Adidas By Borre 2

Adidas By Borre 1

Adidas By Borre 3

Adidas By Borre4

Adidas By Borre 5

Adidas By Borre 6