TOP

O’Neill showt duurzame capsule collectie op AFW

O'Neill heeft de Amsterdam Fashion Week gebruikt als podium voor de presentatie van de Blue Capsule collectie, de stap naar een volledig duurzame collectie in 2025.

In Het Hem in Zaanstad, waar de Amsterdam Fashion Week werd gehouden, showde O’Neill de Blue Capsule een deel van de collectie die is gemaakt in samenwerking met ontwerper Kimberley Jenneskens. Samen hebben zij een zomer- en wintercollectie gemaakt waarbij het accent ligt op duurzaamheid.

Volledig duurzaam

De Blue Capsule collecties staan voor de toekomst van het merk dat ernaar streeft steeds duurzamer te produceren. De missie is dat de gehele collectie in 2025 duurzaam is. Nu bestaat 44 procent van de winter- en 42 procent van de zomercollectie uit duurzame items, meldt het merk in een persbericht. De badkledingcollectie is dat voor 78 procent; hiervoor worden gerecyclede petflessen en oude visnetten gebruikt. Voor de Blue collectie wordt samengewerkt met verschillende partners waaronder Repreve, Econyl, Waste 2 Wear en BCI.

Sneakpreview

De show tijdens Amsterdam Fashion Week was een sneakpreview gegeven van de zomer- en winter capsule collectie. Met de zomer capsule vraagt het label aandacht voor de problematiek van microplastic in de oceaan, wat is terug te zien in het gebruik van felle kleuren en abstracte vormen. De winter capsule zoomt met de gekozen kleuren en prints in op de bedreigde diersoorten uit de oceaan. O’Neill Blue Capsule wordt uitgebracht in gelimiteerde oplage.

Foto’s: Peter Stigter