TOP

Onderzoek: Hawaiiblouse grootste mannenmodeflater

Vrouwen vinden de bontgekleurde Hawaiiblouse het meest verschrikkelijke kledingstuk bij mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van fashion website Styletoday onder 605 vrouwen. Een te strakke zwembroek staat op nummer twee van mode-ergernissen.

Veruit de meeste vrouwen vinden de kledingstijl van hun partner over het algemeen goed te verdragen, maar geven wel aan dat er soms een minder geslaagde combinatie te bespeuren valt. Een kwart van de ondervraagden is honderd procent blij met de modesmaak van haar man. Een enkeling geeft aan zijn kledingkeuzes verschrikkelijk te vinden. Afknappers zijn Hawaiiblouses (43%), strakke zwembroeken (38%), openstaande overhemd (12%) en teenslippers (6%).

Meer roze en een pak
Vrouwen zien hun man het liefst ‘hip en trendy’ (49%), ‘sportief’ (29%) of ‘netjes’ (17%) gekleed. Veel vrouwen zouden het leuk vinden als hun man een tas draagt (36%). Ook de kleur roze zou vaker gedragen mogen worden (23%), evenals een pak (15%).

Samen shoppen
Iets meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen shopt dikwijls samen met haar partner. In 34 procent van de gevallen is samen winkelen geen optie. 14 procent van de ondervraagden koopt kleding voor haar man. Opvallend is dat bij speciale gelegenheden de vrouwen inspraak willen in zijn outfit. 40 procent legt bij die gelegenheden zijn kleding voor hem klaar.

Scannen en dezelfde schoenen
Wat vrouwen écht niet snappen aan het winkelgedrag van hun man is dat hij binnen vijf minuten een winkel ‘gescand’ heeft (37%). Ook geeft een kwart van de vrouwen aan zich te verbazen over het feit dat hij steeds weer dezelfde schoenen koopt, omdat deze zo lekker zitten. Ook het aanschaffen van een complete garderobe in één winkel verbaast 19% van de ondervraagden.