TOP

Bezoekersaantal Modefabriek stijgt met 4% naar 15.400

Ruim 15.400 modeprofessionals bezochten op 17 en 18 juli de Modefabriek in de Amsterdamse Rai. Een toename van vier procent in vergelijking met de vorige zomereditie.

De bezoekerscijfers van de zomerbeurs worden altijd vergeleken met de cijfers van een jaar eerder. Reden hiervoor is dat de wintereditie meer bezoekers trekt dan in de zomer, wanneer veel ondernemers op vakantie zijn. Deco directielid Pascal Putman reageert: “Het was een prima zomereditie. Vooral zondag liep het storm, maandag was minder druk maar traditioneel de dag dat de inkopers komen en er daadwerkelijk wordt georderd.” De retailorganisatie hield voor het eerst een modeshow en is van plan dit volgend jaar opnieuw te organiseren.

Trends
Gespotte trends op het gebied van mannenmode waren katoenen gekreukte shirts, gekleurde jasjes en broeken en unconstructed jasjes. Afrikaanse prints, lange rokken en gekleurde chino’s waren veel te zien bij de deelnemende vrouwenmodemerken. Bij jeans wordt zomerseizoen 2012 ook ingezet op chino’s, kleurige ruithemden en gekleurde denim.