TOP

Omzet Hugo Boss daalt in Europa

Hugo Boss kampt met de gevolgen van de economische crisis. Het Duitse modeconcern zag de omzet over de eerste negen maanden dalen met 9 procent naar 1238 miljoen euro. In Europa daalde de omzet nog sterker met 13 procent naar 852 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde van 257 miljoen euro over de eerste drie kwartalen vorig jaar tot 224 miljoen euro dit jaar. Deze ontwikkeling is te wijten aan de aanhoudende moeilijke situatie in Oost-Europa en Spanje. “Het verlies ligt ver onder onze verwachtingen”, meldt de raad van bestuur in het kwartaalverslag.

Webshop
De omzet uit de eigen winkels steeg met 10 procent, de omzet vanuit de wholesale daalde daarentegen met 16 procent. Aan het einde van september telde Hugo Boss wereldwijd 352 eigen filialen. “De webwinkel loopt, één jaar na de lancering, nog steeds goed. We willen dit afzetkanaal in 2010 verder uitbouwen en internationaliseren.”

2010
Voor het laatste kwartaal van het boekjaar 2009 voorziet Hugo Boss gelijksoortige daling van de omzet. Ondanks de tegenvallende cijfers zal het bedrijf doorgaan met het herstructureren van de bedrijfsstructuur en processen. Voor 2010 verwacht Hugo Boss weer enige groei.