TOP

Olsen koopt Rosner

Wolff & Olsen GmbH uit Hamburg heeft broekenspecialist Rosner gekocht. Wolff & Olsen wil het modebereik uitbouwen met het eigen merk Olsen, Rosner en via toekomstige nieuwe aankopen.

Rosner vroeg op 12 oktober vorig jaar surséance van betaling aan en vanaf het begin waren meerdere partijen geïnteresseerd in een overname. Bij de Nederlandse agentuur Jos Bles-Rosner zijn ze tevreden met nieuwe eigenaar Olsen. “We wisten al een tijdje dat deze partner heel erg geïntereseerd was, maar de afwikkeling van de curator duurt sowieso minimaal drie maanden”, licht Hilde Pol van Jos Bles toe. “Jos en ik zijn in december naar het hoofdkantoor van Olsen in Hamburg geweest, hebben een rondleiding gekregen en de collecties bekeken. We werden heel hartelijk ontvangen. Het zijn hele fijne mensen.”

De merken Rosner en Olsen blijven twee zelfstandig opererende bedrijven. De vestigingsplaats van Rosner blijft in Ingolstadt en Holger Phillips zal aanblijven als directeur, meldt Wolff & Olsen op twnetwork.de. Met de overname en de bijbehorende sanering gaan in Duitsland wel arbeidsplaatsen verloren; van de 124 blijven 60 bestaan in de nieuwe structuur.

Jos Bles is in 2001 gestart als agent van Rosner in Nederland. “We hebben het leveringenschema opgevraagd en zoals het er nu naar uitziet, wordt alle collecties op tijd uitgeleverd”, aldus Pol.