TOP

Number Nine opent eerste vrouwenwinkel [interview]

De Nederlandse multibrandretailer Number Nine heeft afgelopen week in Utrecht Number Nine Women geopend. Eigenaar Roemer Zonneveld: “ik sluit niet uit dat we in andere steden ook met dit concept starten.”

Waar Number Nine in de andere filialen collecties voor zowel vrouwen als mannen presenteert, focust de keten zich met deze nieuwe vestiging voor het eerst volledig op vrouwen.

Nieuw concept

De Number Nine Women-zaak is gevestigd in de Utrechtse Zadelstraat, waar de onderneming al enkele jaren een reguliere Number Nine winkel heeft. Eigenaar/oprichter Roemer Zonneveld vertelt: “deze vestiging presteert erg goed. En toen er een pand vrijkwam (van de streetwearzaak Square. Retailer Sijbrand van ‘t Oever, ook van mannenmodezaak Quadrat, verhuist naar Bonaire, red.) zag ik mogelijkheden voor een nieuw concept.”

Stoere vrouwenboetiek

Het is volgens Zonneveld een ‘stoere vrouwenboetiek’ geworden. Zowel qua merken – waaronder Mads Nørgaard, Carhartt Women, Wood Wood, Moves en Levi’s – als wat betreft de inrichting. “Als je twee zaken vlakbij elkaar hebt, moeten ze wel onderscheidend zijn. Wij zijn sterk in het vrouwensegment, dus dit is een logisch vervolg. Daarbij merk ik dat dit segment zich blijft ontwikkelen. Vrouwelijke consumenten kopen behoorlijk goed. En daar spelen wij met onze ‘value for money-visie’ op in.”

In de pijplijn

Zitten er meer van dit soort winkels in de pijplijn? Zonneveld: “Daar zijn nu geen concrete plannen voor, maar ik sluit niet uit dat we in andere steden ook met dit concept starten. De potentie is er. Sowieso blijven we organisch groeien als er zich kansen voordoen – en uit eigen middelen.”

De multibrandretailer Number Nine bestaat sinds 2004 en heeft acht winkels in Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Utrecht.   

Number Nine women 2

Number Nine women 3

Number Nine women utrecht