TOP

No Label opent winkel in Rotterdam: ‘Fysieke winkels zijn essentieel’

Mannenmodemerk No Label heeft een tweede winkel geopend. Als locatie koos het modelabel dit keer voor de stad Rotterdam. 'Fysieke winkels zijn essentieel voor ons.'

De nieuwe winkel van No Label bevindt zich aan de Westewagenstraat 21, een zijstraat van de Meent, in Rotterdam. Waarom heeft het merk voor deze stad gekozen? “Rotterdam is uiteraard een grote stad met veel traffic en daarmee een logische keuze,”vertelt Ruben Fust, managing director van No Label. “Echter de voornaamste reden waarom wij een locatie kiezen is op basis van onze online verkoop. Rotterdam is op online gebied een belangrijke markt voor ons.”

Vertrouwen

Ons concept is gericht op de essentiële basics in de man zijn garderobe. Dat wil zeggen, basic, minimalistisch. Een klant moet zich direct op zijn gemak voelen in onze winkel. Dat komt voort uit een samenhang van collectie, service en interieur. Op basis daarvan beslist een man binnen seconden of hij ergens binnen wil blijven. Wij geloven dat een klant direct aanvoelt dat hij bij ons kan slagen, dat hij kan vinden waar hij voor komt, Onze winkels zijn daarom opgebouwd volgens de pijlers: openheid, ruimte, less is more, oftewel een plek waar je niet overweldigd maar wel geïnspireerd wordt.” 

Over de toegevoegde waarde van fysieke winkels voor No Label vertelt Fust: “Fysieke winkels zijn essentieel voor ons. Naast het feit dat onze winkels goed draaien, zien wij het ook als servicepunten voor mensen die online shoppen. Klanten die nog nooit iets hebben gekocht van ons vinden het fijn dat ze eerst even in de winkel terecht kunnen, dat ze het product kunnen passen, de maat vervolgens weten en ook de kwaliteit kunnen beoordelen. 50% van al onze klanten komt na een aankoop in de winkel terug in onze online shop. Buiten dat zien wij dat onze winkels vertrouwen geven, ook voor mensen die online willen kopen. Het feit dat mensen alleen al even kunnen bellen met iemand in de winkel of eventueel terug kunnen komen met een aankoop in de winkel stelt een klant gerust.”   

No Label is een merk opgericht door Michael van den Broek en Patrick van Riemsdijk – die laatste is niet meer betrokken bij het bedrijf. Momenteel heeft No Label naast de winkel in Rotterdam ook een winkel in Amsterdam. Het merk laat weten een tweede winkel in Amsterdam te willen openen, alsmede filialen in andere steden als Utrecht, Den Bosch en Eindhoven.

NoLabelRotterdam2


NoLabelRotterdam6

NoLabelRotterdam8

NoLabelRotterdam12

NoLabelRotterdam13