TOP

Nike sportswear AW77 Hoodie campagne is realistisch en puur

Neem zeven van de meest vooraanstaande Nike atleten. Voeg daar een A-list modefotograaf en een internationaal gerenommeerde stylist aan toe. Et voilà. Een iconische fotoserie die de essentie van Nike Sportswear weergeeft is het resultaat.

Topatleten

In een periode van drie maanden hebben modefotograaf David Sims en stylist Karl Templer zeven topatleten, waaronder Maria Sharapova (tennisspeelster), Sofia Boutella (danseres), Alexandre Pato (voetballer), Rafael Nadal (tennisspeler) en Kobe Bryant (basketspeler), in verschillende steden gefotografeerd. De atleten brachten elk hun eigen attitude en off-court persoonlijkheid met als resultaat een serie gepassioneerde foto’s waarbij de ware persoonlijkheid van de atleten naar voren komt.

Volgens tennisspeelster Mara Sharapova is het tijdens een fotoshoot vooral belangrijk om jezelf te blijven. “Eigenlijk lijkt het wel op een tenniswedstrijd. Tijdens een wedstrijd is het ook druk, hebben mensen een mening over je, maar uiteindelijk gaat het puur om jou en de tegenstander.”

Oud versus nieuw

De AW77 hoodie vindt zijn oorsprong in 1977. Destijds initieerde Nike’s derde werknemer Geoff Hollister ‘Atheletic West’, een revolutionaire trainingsfaciliteit waar topatleten zonder afleiding konden werken aan het verbeteren van hun prestaties. De langeafstandlopers trainden het hele jaar door in de vaak barre weersomstandigheden van Oregon-Michigan. Er was vraag naar de ultimate hoodie en Geoff Hollister ontworp voor de topatleten de AW77. Een hoodie bestand tegen weer en wind. Deze eerste hoodie vormt de basis van de nieuwste AW77 collectie.