TOP

Nike introduceert oer-Hollands elftal thuistenue

In vergelijking met het uit-tenue, dat veel kritiek kreeg vanwege de overheersende kleur zwart, heeft het nieuwe Nederlands elftal thuistenue een onmiskenbare Nederlandse uitstraling.

Het nieuwe thuisshirt is traditioneel oranje, met linksboven en rechtsonder diamantprints waarmee het sjerpeffect wordt gecreëerd dat herinnert aan het ontwerp van het allereerste Nederlandse voetbaltenue uit 1904. In de kraag staat de tekst ‘Nieuwe Meesters’, een eerbetoon aan de creativiteit en het vakmanschap van bekende Nederlandse kunstenaars. De grafische lijnen op het Nederlands elftal thuisshirt vinden inspiratie in de werken van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan.

Spelers feedback
Volgens sportmerk Nike zijn de tenues het resultaat van lopende feedback van de spelers. De gemiddelde temperatuur in Polen en de Oekraïne is in juni en juli zo’n 23C. Nike heeft hier rekening mee gehouden en de Nike Dri-FIT technologie en laser-cut ventilatie in het thuistenue geïntegreerd. Dankzij de laser gesneden ventilatiegaten, worden de spelers koel gehouden en kunnen ze zich op het spel blijven concentreren. Met een nieuwe structuur van dubbel gebreide garens en de toevoeging van comfortabel, natuurlijk katoen is het tenue volgens het merk zonder in te leveren op de pasvorm 20 procent sterker dan het vorige.