TOP

Nike en Levi’s presenteren skateboard collectie

Sportmerk Nike en jeansmerk Levi's hebben voor het eerst de handen in elkaar geslagen en samen een collectie gecreëerd. De 511 skateboard capsule collectie met geïntegreerde Nike Dri-Fit en Vectran-technologie is speciaal ontworpen voor skateboarders.

Naast de 511 skinny jeans in verschillende washes is er ook een denim jack gemaakt en zijn er twee paar Nike sneakers geproduceerd. Met hulp van pro-skater Omar Salazar zag de Nike Omar Salazar LR sneaker het daglicht. Hieronder is in de promotievideo te zien hoe hij zelf de jeans en sneakers van de 511 skateboard collectie uitgebreid test.

Sport & jeans
Het is niet de eerste keer dat een sportmerk in zee gaat met een ‘blauw’ merk. In 2008 vonden Adidas en Diesel elkaar. Hoewel de overeenkomst oorspronkelijk een looptijd zou hebben van 4 jaar produceerde Adidas echter in no time jeans gerelateerde items binnen eigen muren. De made-in-the-USA skateboard capsule collectie van Nike en Levi’s verschijnt op de markt vanaf 4 juli 2012 en zal zowel in de Levi’s winkels als in de Nike winkels worden verkocht.