TOP

Nieuwe winkels voor Urban Outfitters en Iro, goed nieuws voor A Little Lovely Company en aantal faillissementen vrijwel onveranderd


Het aantal faillissementen blijft stabiel. Verder: nieuwe winkels van Urban Outfitters en Iro en goed nieuws voor A Little Lovely Company. Dat in het nieuwsoverzicht van dinsdag 13 augustus.

Urban Outfitters naar het zuiden

De Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters gaat een winkel openen in Maastricht, meldt Fashion United. Het filiaal, dat ruim 700 m2 groot wordt, opent halverwege oktober in het Entre Deux Center in de Limburgse stad. Urban Outfitters startte in 1970 in Philadelphia als Free People en opereert in veertien landen. In ons land heeft de keten heeft al winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht waar naast de eigen merken ook boeken, accessoires, interieurartikelen, schoenen en kleding van Street X Active-labels als Adidas, Calvink Klein, Champion, Herschel, Nike, Stüssy en Vans worden verkocht.

 

Doorstart A Little Lovely Company

Goed nieuws voor A Little Lovely Company. De aanbieder van interieurartikelen, schoolspulletjes en accessoires voor kids is overgenomen door investeringsmaatschappij Diek Invest en maakt hiermee een doorstart. A Little Lovely Company vroeg in juli uitstel van betaling aan bij de rechtbank in Groningen en ging eind juli failliet. De webshop is inmiddels weer in de lucht. Wat Diek Invest heeft betaald voor de overname is niet bekend gemaakt.

 

Iro naar P.C.

Luxe modemerk Iro opent een winkel aan de P.C. Hooftstraat 116 in Amsterdam. Volgens vastgoedmarkt.nl is het pand verhuurd, maar het is nog niet duidelijk wanneer de winkel precies opengaat. Het Franse label wordt al via het wholesalekanaal en onder andere de Bijenkorf verkocht in Nederland, maar het heeft nog geen eigen winkels in ons land. Iro werd in 2005 opgericht in Parijs en biedt mannen- en vrouwencollecties aan. Het merk heeft op dit moment winkels in Europa, China, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Aantal faillissementen stabiel

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juli van dit jaar nauwelijks veranderd ten opzichte van de maand ervoor, meldt het CBS op haar website. Er zijn in juli twee bedrijven meer failliet verklaard dan in juni. Sinds september 2017 blijft het aantal failliete bedrijven stabiel. Met uitzondering van september 2018 toen het aantal faillissementen het laagste punt bereikte sinds 2001. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna was er tot september 2017 sprake van een daling. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 79. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.