TOP

Nieuwe webshop Afrikids verkoopt kinderkleding uit Zuid-Afrika

Afrikids.nl is een nieuwe webwinkel voor ouders die iets anders willen voor hun kleine dan het traditionele roze en blauw, aldus oprichtster Susan Koning. De webwinkel van Koning biedt baby en kinderkleding met originele tekeningen en tinten uit Zuid-Afrika.

De kleding van Afrikids is niet alleen origineel, maar wordt op verantwoorde wijze door de bevolking in Zuid-Afrika geproduceerd. Op deze manier wil Susan Koning bijdragen aan de lokale economie. “In augustus 2008 werd mijn dochter geboren,” vertelt Koning. “Zoals iedere moeder ging ik op zoek naar de leukste babykleding. In Nederland is genoeg leuke kleding, maar het is niet erg origineel, vaak zag ik de baby van een vriendin of buurvrouw in dezelfde roze en blauwe kleding als mijn dochter.”

Koning is zelf geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika en gaat daar regelmatig op vakantie. “Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Afrika kwam ik in aanraking met de kleding van Hooligans. Dit merk heeft veel kleurrijke shirtjes, broekjes en jurkjes, terwijl de kleuren in Nederland heel rustig zijn. Zo kwam ik op het idee om de kleding hier op de markt te brengen. Ik importeerde de kleding en in juli startte ik de webwinkel Afrikids.”

De doelgroep van Afrikids zijn baby’s, jongens en meisjes tot 8 jaar. De kleding van Hooligans is in Nederland alleen verkrijgbaar via Afrikids.