TOP

Nieuwe streetwear store: Precinct 5

De mode- en muziekscene worden in een winkel samengebracht. Streetfashionwinkel Precinct 5 in Amsterdam werd gisteren officieel geopend.

In een gedeelte van de winkel komt een Stüssy store. Dit is de eerste eigen winkel in Nederland van het van oorsprong Amerikaanse surfmerk. In het andere gedeelte worden streetwear merken verkocht als Adidas Originals by Jeremy Scott , A.P.C. Jeans en Denham the Jeanmaker. Maar ook schoenen van de merken Adidas Footwear, Gourmet en Dr. Martens in samenwerking met Stüssy krijgen een plek in de vestiging.

Boeken en muziek
Naast de kleding en schoenen worden er ook boeken en muziek verkocht. Een belangrijke rol bij de inkoop van alle items is weggelegd voor de persoonlijke smaak van de eigenaren. Dit zijn Guillaume Schmidt en Edson Sabajo. Zij zijn beiden eigenaar van sneakerwinkel Patta in Amsterdam en zijn mede-eigenaren van Precinct 5 met Hans Brouwer en Melvin Wix. Zij zijn beiden bekend in de muziekscene.

Droom
Wix, beter bekend als dj MR Wix is de initiatiefnemer van winkelconcept. Hij vertelt tijdens de opening: “Ik ben echt ontzettend trots. Het was echt een droom van mij om samen met andere inspirerende mensen een originele winkel te beginnen.” Door het pand raakte hij geïnspireerd. “Als je om je heen kijkt zie je niet meteen dat het een kledingwinkel is. Als je voor het pand staat, heb je eigenlijk geen idee wat er precies binnen is. Daarom willen we ons niet alleen op kleding richten, maar op alles wat er bij hoort.”

Oude gevangenis
De winkel zit in het pand bij de Kalvertoren aan de Singel. Voorheen was het een oude gevangenis, maar het pand stond al jaren leeg. “We zijn wel aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld ook feestjes te geven, omdat we het breed willen trekken. Niet alleen kleding, maar ook schoenen, boeken en muziek. Dit moet een winkel zijn waar iedereen even blijft rondhangen.”
Schmidt vindt dat de winkel laagdrempelig blijft. “Bij een winkel zou er nooit een drempel moeten zijn, waardoor sommige mensen niet binnen willen kijken. Wij willen alles met streetwear te maken heeft in een pand samenbrengen.”

Verschillende segmenten
Precinct 5 is een van de weinige winkels in Nederland waar verschillende artikelen uit verschillende segmenten verkocht worden. Wix vindt het raar dat er nog niet veel winkels zijn waar dit concept wordt uitgevoerd. “Als ik naar mijn eigen omgeving kijk kan ik zeggen dat Amsterdam echt klaar is voor een winkel als deze.”

Precinct 5
A:Singel 459
1012 WP Amsterdam
T: 020-3301270

 

 

Voor meer foto’s, houd de site in gaten!