TOP

Mode van Monique van Heist in Zeeuws Museum

Modeontwerper Monique van Heist is goed bezig. Sinds het winnen van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award verrast ze modeminnend Nederland regelmatig met vooruitstrevende projecten. Haar eerste wapenfeit voor 2010 is al bekend: een expositie in het Zeeuws Museum.

ModeMetMonique is de titel van de eerste solotentoonstelling van Monique van Heist. Van 10 april tot en met 15 oktober wijdt het Zeeuws Museum in Middelburg drie zalen aan het werk van Van Heist. De rode draad van de expositie is het project Hello Fashion, dat de designer in mei dit jaar presenteerde. Met Hello Fashion daagt Van Heist de huidige modewereld uit kleding anders te benaderen. Vanuit het standpunt dat echt goede mode tijdloos is, groeit de collectie van het project Hello Fashion gestaag door, doordat er regelmatig nieuwe items aan worden toegevoegd. Ontwerpen uit deze collectie zijn dan ook niet gemaakt voor de waan van de dag, maar blijven onbeperkt beschikbaar. Vanuit deze visie heeft de ontwerpster haar expositie in het Zeeuws Museum gestalte gegeven.

Het Zeeuws Museum ziet zichzelf als schatbewaarder van het Zeeuws erfgoed. Door samenwerkingen met hedendaagse kunstenaars en vormgevers aan te gaan, wil het museum de Zeeuwse identiteit in een bredere context plaatsen en dwarsverbanden leggen tussen heden en verleden.