TOP

Nieuwe radicale denim-koers voor Acne

Acne Studios, dat bekend is geworden met hun jeans, gaat de denimcollectie radicaal reorganiseren.

Het Zweedse modemerk Acne, dat in de jaren negentig opzien baarde met hun jeans met kenmerkende rode stiksels, herziet de complete denimlijn. Dit laat het bedrijf weten aan Business of Fashion.

Acne pakt het denimaanbod ingrijpend aan. Zo vervangt het label de bestaande modellen voor nieuwe, permanente stijlen en een nieuwe seizoensafhankelijke denimcollectie. Dit alles onder de nieuwe noemer Acne Studios Blå Konst, wat blauwe kunst betekent in het Zweeds. De nieuwe lijn wordt op 6 april gepresenteerd in alle Acne Studios winkels en online.

Minder stretch, meer traditioneel

De vaste collectie zal bestaan uit drie stijlen voor vrouwen en mannen: baggy, straight en skinny. De wassingen zijn eveneens vernieuwd, maar ingeperkt. Daarnaast is de denimstof aangepakt. Het materiaal bevat vanaf nu minder stretch en straalt een meer traditioneel jeansgevoel uit. De prijzen – tussen de 190 en 330 euro blijven ongewijzigd. “We nemen een stap terug om weer vooruit te kunnen”, verklaart creatief directeur en mede-oprichter Jonny Johansson tegen Business of fashion. 

Acne jeans

Bron: www.acnestudios.com