TOP

Nieuwe post-HBO opleiding: B2C Merchandiser

Vertical Retailing gaat in september 2010 van start met de 1 jarige Post-HBO opleiding waarin medewerkers worden opgeleid tot B2C Merchandiser Fashion and Lifestyle.

  Veel mode-merken bewegen in de richting van B2B naar B2C. Naast het leveren aan de detailhandel, heeft een merk steeds vaker te maken met eigen winkels, shop in shops en/of e-tail. Dit vergt een andere manier van denken en doen. Anders doen vraagt onder andere om vakspecialisten op het vakgebied B2C Merchandising. De 1 jarige Post-HBO opleiding B2C Merchandiser Fashion & Lifestyle leidt medewerkers op tot zelfstandige professionals.

Opleidingsresultaat

Het Post-HBO diploma B2C Merchandiser Fashion & Lifestyle® levert een professional af die volwaardig gesprekspartner is voor de afdelingen Design, Brand Management, Buying/Production, Visual Marketing, Visual Merchandise en Retail. Iemand met inzicht in zijn eigen gedrag en het effect hiervan op zijn collega’s. Een professional die cijfers doorziet en weet wat er achter de cijfers verborgen gaat en die zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment bij zijn collega’s terecht komt, op een manier die is afgestemd op zijn publiek.

Een vakspecialist die succesvol is in het uitvoeren van retail analyses, collectie analyses, space management, visual planning, inkoop planningen en budgetten, replenishment & transferring. En daarnaast draagvlaak weet te creëren voor zijn ideeën en plannen bij zijn collega’s.

Waarom?
Managing partner van Vertical Retailing, Ger Boersma legt uit waarom met deze opleiding gestart wordt: “We constateren dat onze klanten op zoek zijn naar vakbekwame merchandisers, maar dat die erg schaars zijn. Daarnaast is er in Nederland geen HBO-opleiding die deze mensen aflevert voor de branche. Dit heeft ons doen besluiten om deze opleiding zelf te ontwikkelen. Hiervoor hebben we een team van  gepassioneerde vakspecialisten op de verschillende disciplines uit de branche om ons heen verzameld. Zij kennen vanuit hun ervaring de materie als geen ander en willen deze kennis graag delen.”

Meer informatie? Kijk op de website van Vertical Retailing. Voor de start in september zijn tien plaatsen beschikbaar.