TOP

Nieuwe locatie De Inkoopdag

Modebeurs De Inkoopdag verhuist komende editie naar een nieuwe locatie: de IJ-hallen in Amsterdam. Op maandag 14 april is de tweede editie van de beurs, die zich richt op inkopen midden in het seizoen.

Een nieuwe locaties voor De Inkoopdag is noodzakelijk, omdat de tweede editie groter wordt en de vorige locatie, club Trouw, daarvoor te klein is en te weinig parkeerplekken heeft.

Rauw en puur
De IJ-hallen in Amsterdam hebben volgens de organisatie de kenmerken die bij het evenement passen: rauw, innovatief en puur.

Concept
De Inkoopdag biedt retailers de gelegenheid om halverwege het modeseizoen in te kopen of de voorraden aan te vullen. Op voororder inkopen vraagt een grote investering van winkeliers, die steeds moeilijker krediet kunnen krijgen of kapitaal lang vast kunnen zetten in de vorm van uitstaande bestellingen en voorraden.

“Door de inkoopmomenten van het modeseizoen op te splitsen kan er kleiner en gerichter worden ingekocht”, vertelt Orlando Praag, een van de initiatiefnemers van De Inkoopdag. “Dat is gunstiger voor de kredieten van de winkeliers omdat zij daardoor minder hoeven te lenen. Ook is het mogelijk om het assortiment vaker aan te passen of aan te vullen.”

Buitenlandse merken
Op de vorige editie in oktober 2013 stonden er zo’n 40 merken op de beurs en er kwamen ongeveer 300 bezoekers. “Het is een kleinschalig evenement, waar alleen mensen komen die écht komen inkopen.” Over de exposanten op de komende editie van De Inkoopdag in april wil hij nog niets zeggen. “Dan ontstaat er een soort spelletje waarbij sommige merken er niet willen staan omdat andere bepaalde merken komen. Dat willen we voorkomen.” Wel zijn er deze editie buitenlandse merken uitgenodigd die nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren.