TOP

Nieuwe kredietverstrekker: MKB Impulsfonds

Vanaf maandag 1 december 2014 kunnen kleine MKB’ers tussen de 250.000 en één miljoen euro lenen bij de nieuwe kredietverstrekker MKB Impulsfonds.

Kleine MKB’ers kunnen vanaf maandag 1 december terecht bij een nieuwe kredietverstrekker: het MKB Impulsfonds. Hier kunnen bedragen van tussen de 250.000 en één miljoen euro worden geleend. Pensioenfonds Detailhandel heeft het investeringsfonds opgericht omdat het kabinet wil dat meer pensioenfondsen investeren in het bedrijfsleven. Er is door het bedrijf 40 miljoen in de zaak gestoken. Het MKB Impulsfonds is flexibeler dan traditionele, bancaire financieringen en kijkt scherp naar de individuele kwaliteiten van de ondernemer. Beheerder Martine Visser verwacht dat er in 2015 meer pensioenfondsen mee investeren. In de loop van volgend jaar willen ze dan ook uitgroeien naar een omvang van 100 miljoen euro.

Aanmerking
Om in aanmerking te komen voor een lening bij MKB Impulsfonds moet een bedrijf meer dan twee jaar bestaan, minimaal drie vaste werknemers hebben, een omzet hebben van minstens 600.000 euro en in het laatste jaar na aftrek van belastingen een winst hebben gemaakt. De ondernemers behouden volledige zeggenschap over hun onderneming.

Rente
De rente varieert tussen de acht en twaalf procent. Hierbij belooft MKB Impulsfonds flexibel om te gaan met looptijden en vragen van zekerheden. In drie tot zeven jaar moet de lening afbetaald zijn waarbij de rente gelijk blijft. De lening is maximaal één jaar aflossingsvrij.