TOP

Textielbedrijf Vlisco: interesse voor overname

Het Nederlandse textielbedrijf Vlisco heeft de Amerikaanse bank Barclays benaderd voor financieel advies wegens interesse voor overname.

Textielbedrijf Vlisco uit Helmond doet goede zaken in Afrika en beschikt inmiddels over een grote afzetmarkt in veel Afrikaanse landen. Onlangs heeft het bedrijf de Amerikaanse bank Barclays geraadpleegd om investeringen te realiseren. Dat meldt Vogue Nederland.

Verkopen
Murray Grant, een partner bij Actis die verantwoordelijk is voor de investeringen in Vlisco, bevestigt dat het bedrijf Barclays heeft benaderd voor financieel advies en wegens interesse voor overname. “Ooit moet je toch onderdelen gaan verkopen”, zegt Grant. Een private koper doet veelal investeringen van vijf tot zeven jaar, wat zou betekenen dat Vlisco vanaf volgend jaar verkocht kan worden.

Mogelijk kandidaten zijn de grotere overkoepelende bedrijven als LVMH, die vaak geïnteresseerd zijn in gespecialiseerde en succesvolle ondernemingen als Vlisco. In 2012 is het textielbedrijf al overgenomen door Actis en zou inmiddels 300 miljoen euro waard zijn.

Over Vlisco
Het textielbedrijf uit Helmond begon in de 19e eeuw met verven van textiel en batikdoeken die nagemaakt werden uit Nederlands-Indië. Door de technologische ontwikkelingen werd met de hand verven al snel vervangen door de drukpers. Daarmee is de Dutch Wax ontstaan, een doek dat inmiddels enorm populair is in Afrika.

Volgens Vogue Nederland zou uitbreiding van de kledingproductie een logische stap zijn voor de toekomst, ongeacht onder welk bedrijf Vlisco dan valt.